Кампанията на Байдън акцентира върху абортите, тъй като изглежда да намери своята основа през 2024 г.

...
Кампанията за преизбиране на президента Джо Байдън прави нова покупка
Коментари Харесай

Кампанията за преизбиране на президента Джо Байдън прави нова покупка на дигитална реклама, подчертаваща твърдолинейните позиции на абортите на бившия президент Доналд Тръмп и други републикански кандидати за президент, според помощник на кампанията на Байдън, тъй като кампанията изглежда да намери своята основа в надпреварата през 2024 г.

Последният натиск да се подчертаят усилията на републиканците за ограничаване на абортите в цялата страна идва на фона на лоши резултати за президента. Проучване на CNN, публикувано в четвъртък, показа, че Байдън има като цяло отрицателни оценки за работата си и има широко разпространени опасения относно възрастта му и намаленото доверие сред избирателите, подкрепящи демократите.

Фокусираната върху абортите реклама, насочена към жените, ще се пусне във Флорида от петък, същия ден, когато Върховният съд на щата ще разгледа оспорването на 15-седмичната забрана на абортите в щата. Той подчертава подписването от губернатора на Флорида Рон ДеСантис на една от най-строгите забрани за аборти в страната, което прави повечето аборти в щата незаконни след шест седмици. Шестседмичната забрана ще влезе в сила, ако 15-седмичната забрана бъде потвърдена от висшия съд.

Рекламата ще се показва и в два други щата, които имат някои от най-строгите ограничения за абортите в страната – Южна Дакота и Айова, където Тръмп е планирано да проведе предизборни събития в петък и събота. Рекламата, която ще се показва в YouTube и свързаната телевизия, подчертава, че Тръмп рекламира назначаването му на трима съдии от Върховния съд на САЩ, които гласуваха за отмяна на Роу срещу Уейд, както той редовно прави в предизборната си кампания. Той също така е насочен към сенатора от Южна Каролина Тим Скот, който критикува някои от своите съперници от Републиканската партия, че не са одобрили забраната за 15-седмични аборти.

Купуването на цифрова реклама е част от по-голяма 16-седмична кампания на стойност 25 милиона долара.

Кампанията на Байдън продължава да сигнализира, че защитата на достъпа до аборти ще бъде ключова част от преизбирането й пред гласоподавателите, тъй като републиканците се борят да се ориентират в обжалване на база, настояваща за ограничаване на достъпа до аборти след отмяната на делото Роу срещу Уейд, без да отблъснат по-умерените избиратели .

„Докато Доналд Тръмп посещава щати, където жените страдат от последствията от неговата екстремна програма против абортите, тази реклама напомня на гласоподавателите в щати, които са приели някои от най-екстремните забрани за аборти, за ключовата роля на Тръмп в назначаването на консервативни съдии, които гласуваха за свалянето на Роу срещу Уейд“, каза мениджърът на кампанията на Байдън Джули Чавес Родригес в изявление за CNN.

Освен да рекламира ролята си в преобръщането на Роу, Тръмп до голяма степен избягва абортите по време на предизборната си кампания и частно обвини хардлайнерите на абортите за слабите междинни резултати на партията през 2022 г. Провалилият се републикански кандидат за губернатор Тюдор Диксън каза наскоро, че Тръмп я е посъветвал по време на кампанията си „да говори по различен начин за абортите“, тъй като тя е възприела твърд подход по въпроса и е заявила, че се противопоставя на изключенията за изнасилване или кръвосмешение по време на опита й да свали губернаторката на Мичиган Гретхен Уитмър миналата година. Тръмп каза, че подкрепя изключения за изнасилване, кръвосмешение и когато животът на майката е в опасност.

И Тръмп, и ДеСантис редовно избягват въпроси от репортери по време на предизборната кампания за това дали биха подписали национална забрана на абортите и на колко седмици от бременността биха подкрепили подобно федерално законодателство. Тръмп каза, че вярва, че федералното правителство трябва да играе роля в ограничаването на абортите, но не посочи какъв вид федерално законодателство би настоявал или подкрепил, ако бъде преизбран следващата година. Тръмп също разгневи някои активисти против абортите, когато описа шестседмичната забрана във Флорида, която ДеСантис подписа като „твърде сурова“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР