Кампания за безплатна кастрация на бездомни кучета се провежда в

...
Кампания за безплатна кастрация на бездомни кучета се провежда в
Коментари Харесай

Кастрират бездомни кучета в Пазарджик

Кампания за безвъзмездна кастрация на бездомни кучета се организира в Пазарджик, оповестяват от природозащитната организация PAW-Pazardjik.

Акцията се организира взаимно с община Пазарджик и локална ветеринарна клиника.

Включването в акцията е изцяло гратис за бездомни кучета.

Призовават се жителите на регионалния град да проявят отговорност и да кастрират бездомните животни наоколо до жилищните здания, парковете и улиците, където пребивавам, с цел да се понижи популацията на безпризорните животни. Според природозащитниците, това е единственият цивилизован метод за справяне с казуса.

Хората, които нямат опция сами да заведат животните до ветеринарната клиника, където се правят кастрациите, могат да се свържат посредством обществените мрежи с организацията PAW-Pazardjik за подпомагане. След кастрацията четириногите ще бъдат и обезпаразитени и ще им бъде сложена ушна марка.

От PAW-Pazardjik напомнят пред Фокус, че домашните любимци и бездомните животни се кастрират освен с цел да няма нежелани раждания, а и с цел да се предпазят от голям брой болести. Доказано е, че кастрираните животни живеят с към 1,5-3 година повече от некастираните. Чрез кастрация избягвате по този начин присъщото при разгонване нападателно държание, сбивания сред мъжки кучета за женска, изгубване, боричкане от кола, заради избягало животно. Животните не страдат от загуба на половата си еднаквост, те не мислят като нас и не усещат дискомфорт от невъзможността си да основават поколение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР