Кампания срещу прокуратурата, която се води от хора с големи

...
Кампания срещу прокуратурата, която се води от хора с големи
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: И да стане съдебната реформа, българите няма да усетят справедливост

Кампания против прокуратурата, която се води от хора с огромни финансови благоприятни условия и ползи, които злепоставят България пред интернационалните институции благодарение на неправителствени и лобистки организации - по този начин разказа препоръчаната правосъдна промяна зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров в “Лице в лице ” по bTV. Той обаче беше засечен незабавно от водещата Цветанка Ризова, която изиска той да каже за кого тъкмо приказва.



Тодоров обаче с надсмя на това предпочитание на водещата и смени метода към тематиката, като сподели каква би трябвало да е промяната съгласно него и други магистрати.

Той съобщи, че на първо място би трябвало да се промени Наказателния кодекс, където за икономически закононарушения важат правила от 1968 година, когато е съществувало социалистическото “народно стопанство ” и това е анахронизъм. Магистратът съобщи също, че би трябвало да се деформализира наказателния развой, с цел да не се връщат в прокуратурата каузи поради изпусната запетая. Такива случаи има, увери Ясен Тодоров.

Той също по този начин съобщи, че предлаганата правосъдна промяна, по която през днешния ден реализираха единодушие ПП-ДБ и ГЕРБ, не е нищо повече от популизъм. Зам.-директорът на следствието съобщи също, че предлагането арбитър да упражнява надзор върху основния прокурор е противоконституционно.



“Е, щом е такова, можете да сте спокойни, ще падне в Конституционния съд ”, засече го още веднъж водещата Цветанка Ризова. Ясен Тодоров обаче съобщи, че въпросът е болшинството в Народното събрание да не бъде оставено да приема закони, които опонират на главния.

“И да стане препоръчаната правосъдната промяна, българите няма да усетят повече правдивост ”, заключи той и съобщи, че множеството магистрати са срещу тази промяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР