Кампании за обществено здраве и забрана на тютюнопушенето заявиха в

...
Кампании за обществено здраве и забрана на тютюнопушенето заявиха в
Коментари Харесай

В Нова Зеландия се отказват от строгите закони срещу тютюнопушенето

Кампании за публично здраве и възбрана на тютюнопушенето обявиха в понеделник, че проектът на Нова Зеландия за анулация на законите, които ще забранят продажбата на тютюн за бъдещите генерации, заплашва живота и излага на риск интернационалните старания за ограничение на тютюнопушенето , предава Ройтерс.

Новата дясноцентристка коалиция в страната възнамерява да анулира законите, въведени от предходното водено от лейбъристите държавно управление , излиза наяве от съдружните съглашения, оповестени в петък.

Пакетът от ограничения предвиждаше, понижаване на позволеното количество никотин в тютюневите произведения и понижаване на броя на търговците на дребно, които могат да продават тютюн с над 90%.

Това бяха едни от най-строгите правила за битка с тютюна в света . Впоследствие в Обединеното кралство беше препоръчана възбрана на тютюнопушенето за бъдещите генерации , като други страни също обмисляха сходни правила.

" Това е огромна загуба за публичното здраве и голяма победа за тютюневата промишленост - чиито облаги ще бъдат увеличени за сметка на живота на новозеландците ", сподели Бойд Суинбърн, съпредседател на Health Coalition Aotearoa (HCA) в Нова Зеландия.

HCA уточни университетски проучвания, съгласно които законите биха могли да спестят към 1,3 милиарда $ разноски на здравната система за 20 години и да понижат смъртността.

Отделът на министър-председателя и кабинета на Нова Зеландия не отговори незабавно на искане за коментар отвън нормалното работно време в страната.

Сара Джаксън, основен теоретичен помощник в групата за проучване на тютюна и алкохола към London University College, сподели, че решението може да заплаши проектите в други народи .

" Има риск противоположният завой на Нова Зеландия да накара политиците в Англия да премислят (своите планове) ", сподели тя.

Коалиционното държавно управление на Нова Зеландия също по този начин ще полза с налог единствено продуктите за пушене и ще реформира наредбите за други възможности като електронните цигари, в това число възбрана на електронните цигари за еднократна приложимост и по-строги санкции за тези, които продават тютюневи произведения на малолетни клиенти, съгласно документите.

Бъдещият министър на финансите Никола Уилис сподели пред Newshub Nation в Нова Зеландия, че ограниченията на предходното държавно управление биха понижили доста данъчните доходи.
 Франция не разрешава еднократните електронни цигари
Франция не разрешава еднократните електронни цигари

Те създавали нездравословни привички у младите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР