Камионите, които напускат румънска територия през ГКПП Гюргево, трябва да

...
Камионите, които напускат румънска територия през ГКПП Гюргево, трябва да
Коментари Харесай

Тирове висят с часове на границата с Румъния

Камионите, които напущат румънска територия през Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево, би трябвало да чакат пет часа на границата поради митинг на цивилен организации в България, оповестява организация " Аджерпрес ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

По-рано стана ясно, че  през днешния ден в Русе се провежда митинг " За чист въздух ". Участниците проведоха автомобилно шествие от централната част на града до кръговото кръстовище в региона на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Дунав мост " и блокираха придвижването.

По този мотив в известие до " Аджерпрес " Териториалният инспекторат на гранична полиция Гюргево предложи на водачите на транспортни средства да употребяват други пунктове за прекосяване на границата с България.

Инспекторатът е осведомен, че в Русе ще бъдат извършени митинги на цивилен организации на 11 и 12 ноември. Взети за нужните ограничения за обезпечаване на безпроблемно придвижване през пропускателния пункт, показва Териториалният инспекторат на румънската гранична полиция в Гюргево, като предлага потребление и на други пунктове на границата с България.

Според румънската гранична полиция времето за изчакване на границата на излаз от Румъния за камионите е 5 часа, а на вход – 60 минути. Автомобилите чакат за излизане от Румъния 20 минути, а за влизане – 40 минути, оповестява " Аджерпрес ".

Тировете, които чакат да изоставен Румъния през Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево, са оформили опашка от близо 10 км, отбелязва организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР