Камион с 5.5 тона прекурсор, използван за производство на хероин,

...
Камион с 5.5 тона прекурсор, използван за производство на хероин,
Коментари Харесай

Митничари задържаха над 5 тона прекурсор за производство на хероин

Камион с 5.5 тона прекурсор, употребен за произвеждане на хероин, е арестуван на граничния пункт " Дунав мост " 2. От сходно количество от прекурсора – оцетен анхидрид, може да се създаде към 2 тона хероин, оповестява прокуратурата.

Камионът с босненска регистрация е бил спрян за инспекция от мобилен екип на Митница Лом на 15 декември. Превозното средство е ръководено от 60-годишен босненски жител По документи камионът е бил претрупан с 20 тона полиетилен от страна в Европейски Съюз за фирма-получател в Турция. Проверката е открила, че в камиона има друга от описаната стока – сандъци с авточасти, електроника, мобилни телефони и здравна инсталация за диагностика.

В шест от сандъците са открити пет пластмасови куба и 20 туби, съдържащи безцветна течност с присъщия аромат на оцетен анхидрид. Общото количество на арестувания прекурсор е 5500 литра. Открити са и два револвера и два револвера с спомагателни пълнители.

В събота прокуратурата е повдигнала обвиняване на водача на камиона И. Памукович за контрабанда на 5 505 литра прекурсор без позволение по Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, както и за контрабанда посредством потребление на документ с погрешно наличие. Мъжът е арестуван за 72 часа и следва внасяне на искане за непрекъснатия му арест.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР