Камил Стох (Полша) спечели 69-то издание на „Четирите шанци“, след

...
Камил Стох (Полша) спечели 69-то издание на „Четирите шанци“, след
Коментари Харесай

Камил Стох спечели 69-то издание на Четирите шанци

Камил Стох (Полша) завоюва 69-то издание на „ Четирите шанци “, откакто победи и в последното съревнование от веригата в Бишофсхофен, Австрия.

За полякът това е общо трети „ Златен орел “, откакто той завоюва турнето през 2017 и 2018, като при втория си успех той записа едвам втория „ Голям шлем “ в историята на „ Четирите шанци “, печелейки и четирите надпревари.

'A master of his craft!'

Kamil Stoch does what he does best and takes a third title! The Poland star adds the for good measure!
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)
През тази година той завоюва единствено двете на австрийска земя, само че това му бе изцяло задоволително да победи с общо преднина от 48.1 точки пред спечелилия от първото съревнование в турнето Карл Гайгер (Германия). Трети на 52.8 точки от Стох остана първенецът в „ Четирите шанци “ за предходната година Давид Кубацки (Полша), който пък победи в Гармиш-Партенкирхен точно на Нова Година.

В самото съревнование през днешния ден, Стох направи скокове от по 139 и 140 метра, с което събра общо 300.7 точки, завършвайки на 20.3 пункта пред Мариус Линдвик (Норвегия), който преодоля надлежно 137 и 140.5 метра в двата си скока през днешния ден. Трети приключи Гайгер, който преодоля 138 и 133.5 метра в двата си опита през днешния ден.

Единственият българин в Световната купа Владимир Зографски не съумя да завоюва своя двубой с Даниел Андре Танде (Норвегия), откакто скочи едвам 116.5 метра против 131.5 на норвежеца. По този метод Зографски не съумя да се класира за втория скок в нито едно от четирите надпревари в турнето, с което остана на 40-то място в генералното класиране, с пасив от 564.8 точки по отношение на Стох.

В класирането за Световната купа водач продължава да е Халвор Егнер Гранеруд (Норвегия), който с актив от 768 пункта води със 184 пред Маркус Айзенбихлер (Германия), а трети на 260 точки от водача в днешният победител Стох.

Програмата на Световната купа по ски скокове продължава този уикенд с две надпревари на шанцата в Титизее-Нойщад, Германия.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР