Камерун и Сърбия направиха зрелищно 3:3 в мач от втория

...
Камерун и Сърбия направиха зрелищно 3:3 в мач от втория
Коментари Харесай

Зрелище и обрати: Камерун и Сърбия си вкараха 6 гола

Камерун и Сърбия направиха зрелищно 3:3 в мач от втория кръг в група G на Световното състезание в Катар.

Това бе шоуто на Мондиала дотук, като предложи два обрата и още куп положения и пред двете порти, а до последния сигнал на съдията победител можеше да е всеки от тимовете.

Тази наслада за окото, изключително за неутралните, обаче е пирова и за двата отбора, защото остават с по една точка, до момента в който Бразилия и Швейцария имат по три преди мача си по-късно през днешния ден.

В последните срещи на 2 декември западните ни съседи играят с “часовникарите ”, а африканците ще се изпречат на “селесао ”.

Камерун игра без титулярния си вратар Андре Онана, който бе изваден по дисциплинарна причина от отбора часове преди дуела и на негово място в стартовия състав пази неубедителния Девис Епаси.

Сръбският отбор бе по-активен в началните минути и в 11-ата Александър Митрович можеше да открие резултата. Нападателят удари греда откакто получи добър пас и стреля, само че право в левия непряк дирек на вратата на съперника.

Митрович пропиля нов късмет за Сърбия в 17-ата минута, а стражът Ваня Милинкович-Савич трябваше да се намесва уверено две минути по-късно след удар на Пиер Кунте при рискова офанзива за камерунците.

Пропуските на сръбските футболисти бяха осъдени от Жан-Шарл Кастелето В 29-ата минута. След осъществяване на ъглов удар, Николас Нкулу отклони топката към Кастелето, който бе прецизен за 1:0 в интерес на Камерун.

Вратарят на Сърбия Милинкович-Савич предотврати втори гол за съперника в 44-ата, отразявайки удар на Пиер Кунде. В добавеното време на първата част обаче сърбите реализираха цялостен поврат с попадения за две минути.

Страхиня Павлович получи подаване от Душан Тадич и с глава осъществя за 1:1 в първата минута на добавеното време. Две по-късно Сергей Милинкович-Савич прати топката в долния 10 ъгъл на вратата на Камерун за 2:1 след асистенция на Андрия Живкович.

До края на първото полувреме Митрович можеше да усили задатъка на Сърбия, само че отбраната на Камерун се оправи.

Воденият от селекционера Драган Стойкович отбор въпреки всичко стигна до два гола преднина в 53-ата минута. Живкович откри чудесно Митрович, който се разписа в опразнената мрежа за 3:1.

Футболистите на Камерун обаче не се предадоха и с два гола в границите на три минути стигнаха до равенството. Влезлият като запаса Винсент Абубакар преодоля Ваня Милинкович-Савич и бе прецизен в 63-тата минута. Първоначално попадението бе анулирано поради засада, само че след преразглеждане с ВАР голът за 2:3 бе зачетен.

В 66-ата Абубакар подаде към Ерик-Максим Чупо-Мотинг, който прати топката във вратата на Сърбия за 3:3.

Стражът на Камерун Девис Епаси отрази мощен удар на Митрович в 76-ата минута, а и останалите опити на сърбите да още веднъж да излязат напред в резултата бяха несполучливи.

Африканците също имаха обстановки, при които не откриха най-хубавия свършек.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР