Камерна музика, в изпълнение на Трио Aд Либитум, ще звучи

...
Камерна музика, в изпълнение на Трио Aд Либитум, ще звучи
Коментари Харесай

Трио „Aд Либитум” с концерт в Лапидарииума на Археологическия музей в Търново

Камерна музика, в осъществяване на Трио „ Aд Либитум ”, ще звучи в Лапидариума на Археологическия музей във Велико Търново на 3 юли. Концертът на музикантите от Лютерщадт Витенберг—Германия е провеждат от община Велико Търново и Регионалния историчски музей и е с вход свободен.

Трио „ Aд Либитум ” в състав Михаил Маринов (цигулка), Михаел Щоле (пиано) и Волфганг Преториус (виолончело) музицират в Лютерщадт Витенберг и покрайнината от 2003 година. Музикалното название на триото „ ad Libitum “ значи „ Tака, както обичате и ви се харесва ”. Това име прелестно пасвана на амплоато им и устрема да зарадват публиката с високо изпълнителско равнище на творби от класиката, романтизма (Моцарт, Бетовен, Шуберт, Дворжак), по този начин и рядко свирени триа от Клара Шуман, Луис Фердинанд декор Пройзен и Хайнрих ХХIV. Ройс-Костритц, както и музикални бисери от международно известната известна салонна музика.

Цигуларят Михаил Маринов от 1983 до 1991 година е концертмайстор на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов “, след което продължава кариерата си в Германия. Волфганг Преториус е соло-виолончелист на Мителдойче Ландестеатър в град Лютерщадт Витенберг, учител и музикален възпитател, а Михаел Щоле е с над 40 години кариера като корепетитор, диригент, учител и музикален критик.
Пред великотърновската аудитория триото ще извърши богата и разнообразна стратегия от типичен, сантиментални и развлекателни творби – бисери в международната музикална литература.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР