Камера на КАТ улови нарушител който преминал с над 100

...
Камера на КАТ улови нарушител който преминал с над 100
Коментари Харесай

Шофьор осъди МВР в Пловдив след снимка от тринога със 100 км/ч при разрешена два пъти по-малко скорост

Камера на КАТ улови извършител който минал с над 100 км/ч. при ограничаване 50 км/ч.

Варненецът, който беше сниман с мерцедеса си в Пловдив отнесе за нарушаването санкция от 700 лв. и лишаване на 12 точки от контролния ваучър, както и книжката му за период от три месеца.

Вместо да заплати обаче, той апелира наказателното разпореждане в съда, като магистратите отредиха то да бъде анулирано. Освен това, Министерство на вътрешните работи би трябвало да заплати на водача сумата от 300 лв., представляваща направени по делото разходи за адвокатско заплащане.

Как се стигна до решението на съда?

В края на месец декември 2020 година, мъжът се движил по Цариградско шосе, в посока надлеза на Скобелева майка. Той бил сниман от тринога камера, която отчела скорост от 107 км/ч., при оптимално позволена за придвижване в обитаемо място 50 км/ч. След регистриран толеранс от минус 3% от измерената в интерес на лидера, била призната скорост от 104 км/ч., което е с 54км. над допустимата за града. За нарушаването, против варненецът бил формиран акт и дружно със фотографията изпратен до Началника на Сектор „ Пътна полиция “ във Варна, с цел да се връчи на нарушителя.

За това нарушаване под тепетата, мъжът отнесе санкция в размер на 700 лева и отнемане от право да ръководи МПС за период от 3 месеца. Това наказателно разпореждане е написано в отсъствието на водача, макар че той е попълнил декларация от която излиза наяве, че точно той е нарушителят.

Недоволен от глобата, варненецът е подал тъжба в съда под тепетата. Той е възразил против наказателното разпореждане с претекста, че нелегално е глобен.

Започнато било дело в Районен съд. След запознаване с всички доказателства, магистратите в крайн сметка са разкрили неправилност - актът за определяне на административното нарушаване се сформира в наличието на нарушителя и очевидците, които са участвали при осъществяването или установяването на нарушаването. Тоест водачът не е бил поканен да му бъде формиран акт, тъй като живее във Варна и подобен му бил изпратен.

Заради тази дребна неправилност пловдивският Районен съд анулира наказателното разпореждане на варненеца. Освен това осъди Министерство на вътрешните работи да му заплати сумата от 300 лева

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР