Каменните блокове-ограничители по столичната ул. "Граф Игнатиев", станали известни като

...
Каменните блокове-ограничители по столичната ул. "Граф Игнатиев", станали известни като
Коментари Харесай

„Перките“ по „Граф Игнатиев“ може да бъдат сменени с метални колчета


Каменните блокове-ограничители по столичната ул. "Граф Игнатиев ", станали известни като "перки на акули " поради формата си, може да бъдат заменени с железни колчета или с чугунени боларди (потъващи в земята защитни железни цилиндри). Това сподели основният проектант на София Здравко Здравков пред БГНЕС.

„ Ще търсим опция за основаване на различен вид ограничители, които са свързани с историческото завещание на София. Прочуваме вероятни решения от подобен вид чугунени боларди с височини 40 и 60 см. В момента, в който имам образци, ще ги показва пред комисията по архитектура и да се вземе дефинитивно решение “, съобщи основният проектант и добави, че проектантът е предложил да се слагат кабъри от неръждаема стомана, които са много ниски, към 5 см.

Предложенията за нови ограничители около трамвайното трасе ще бъдат показани идната сряда по време на съвещанието на комисията по архитектура на общинския съвет.

Здравков разяснява, че имало и предложение да се сложат ниски ограничители, само че съгласно „ Пътна полиция “ това не е положително решение, тъй като при сняг няма да се виждат и още веднъж ще има заплаха за пешеходците.

"Според закона за придвижване по пътищата има условие да има физическо разграничение на трамвайното трасе от пешеходната зона. Трамваят с изключение на, че върви по трасе, има своя динамичен габарит. Той е 30 см от крайната проекция на трамвая. В тази зона не би трябвало да минават пешеходци. Трамваят има огледала, от време на време той може и да се наклони и да стане случай. Водещият аршин при избора на тези ограничители ще бъде сигурността и да е ясно къде е трасето на пешеходците и трамвая “, сподели Здравков.

Очаква се премахването на „ перките “ да стане до края на месеца, като по едно и също време с това ще бъдат инсталирани новите ограничители.

Въпросните ограничители, станали известни като „ перки на акули “, бяха сложени по искане на „ Пътна полиция “. Поводи за недоволства от страна на жителите бяха както "перките " по трасето на трамваите, по този начин и погрешно подредени плочки, стърчащи кабели и тръби.

Трима души пострадаха от ограничителите на „ Граф Игнатиев “, чийто ремонт продължава, и това наложи решението те още веднъж да бъдат заменени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР