Камен Златков стартира новия сезон в алпийските ски с престижна

...
Камен Златков стартира новия сезон в алпийските ски с престижна
Коментари Харесай

Престижна победа за Камен Златков на слалома за ФИС в Швеция

Камен Златков започва новия сезон в алпийските ски с влиятелна победа в мощния слалом за ФИС в Каабдалис (Шв) в който взеха присъединяване доста от започващите в Световната купа.

Националът ни бе най-бърз и в двата манша. Златков завоюва с общо време от 1:37,57 мин. На 0,20 сек зад него остана звездата на Англия и победител в старт за Световната купа Дейв Райдинг, а трети на 0,94 сек е Аксел Линдквист (Шв).

Водещият ни алпиец Алберт Попов приключи осми на 1,68 сек. За негов малшанс обаче тъкмо преди старта му във втория манш спусналият се преди него швейцарец падна и се заби в системата за времеизмерване. Това наложи 30-минутно прекъсване на надпреварата, с цел да бъде възобновено измерването. „ Радвам се, че и в двата манша карах мощно и се надявам и през новия сезон да е по този начин, разяснява след надпреварата Златков. Преди година Камен бе четвърти в слалома в Каабдалис, а успеха тогава взе Дейв Райдинг.

Златков ще започва и във втория слалом в Каабдалис в неделя, до момента в който в програмата на Алберт не влиза втори старт в Швеция. В слалома през днешния ден участваха и останалите ни алпийци, които са на лагер в Швеция. Иван Главчев бе с №114 в първия манш, само че в последна сметка съумя да се показа добре и приключи 48-и в крайното класиране. Калин Златков и Борислав Хаджистоянов нямаха шанс в първия манш и не го приключиха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР