Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева излизат на една

...
Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева излизат на една
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева излизат на една сцена за първото издание на музикалния формат Jazz Ladies.

24.08 – 2.09
Луди за кино. Официално разкриване на интернационалния кино фестивал " Любовта е полуда " със " Студена война " - филмът на полския режисьор Павел Павликовски, получил премия за най-хубава постановка в Кан тази година. Двадесет и шестото издание на форума включва " Панорама Ицко Финци ", заглавия с фокус Франция, Русия, Иран, България и срещи с артисти. Във Варна, ФКЦ, билети: 10/15/18 лева

24–26.08
Ссссс. Национално ревю " Влечугите ", в което имате опция да видите от безвредно близо актрактивни змии, гущери, хамелеони и други рядко срещани типове. В Бургас, експозиционен център " Флора ", от 10.00 до 22.00 ч., вход свободен.

25.08
Шеметна Варна. За няколко часа Морската градина във Варна ще събере тимове, които заменят излягането на плажа с малко състезателен адреналин. Всеки от тях би трябвало да премине през разнообразни задачи, разпределени по пунктове из градината, като при всяко тяхно превъзмогване ще получат парче от крайния пъзел за сполучливо довеждане докрай на играта. Във Варна, Морска градина, от 10.00 до 14.00 ч.

25 и 26.08
Плажна ракета. Ако желаете да пробвате спортните си умения и на пясъка, любителският шампионат по плажен тенис предлага отлична опция. Категориите са мъже, дами или двойки, разпределени на две стадиони и обща повърхност от към 300 кв.м. Регистрации се одобряват и на място (до 11.00 ч.), само че предварителното записване е целесъобразно. Къмпинг " Градина " в южния край, Papur Bar & Dinner.

25.08
Bashmusic. Част от немската бразилектро групировка Mo`Horizons Soundsystem акустира още веднъж на българския плаж с вокалистката Denis M`Baye. Родната диджей поддръжката е от Desy & Fozzie. На " Градина ", " Баш бар ", вход свободен.

25.08
Три генерации джаз. Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева излизат на една сцена за първото издание на музикалния формат Jazz Ladies. Специална селекция от авторска музика и емблематични песни като " Прошепнати фантазии " и " Да е влюбен този свят ", акомодации на осъществявания от Ела Фицджералд, Джил Скот, Ерика Баду и други. В Пловдив, Античен спектакъл, от 20.00 ч.. Билети от мрежата на Eventim – 15–30 лева

25 и 31.08
Банкя показва. От самодейността " БГ кино под звездите в Банкя " до края на август остават още две прожекции – на " Дъвка за балончета " (25 август) и " Светът е огромен и избавление дебне отвред " (31 август). Банкя, в парк " Ротонда " от 21.00 ч., вход свободен.

26.08
Varna Beach Pazar. Събитие, което събира фешън дизайнери – с опит и прохождащи, художници и създатели в приложните изкуства, селекция на винтидж дрехи, аксесоари, бижута и арт предмети за дома. За добра атмосфера – музика от диджеите Diass & Electriksoul. Във Варна, клуб Makalali Beach, вход свободен.

26.08
Да побягаме. Състезанието по планинско тичане от София до Черни върх - " Витоша рън ", започва от НДК. Дължината е 18 км, от 9.00 ч., записване и повече информация на http://marathon.bg.
Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

26.08
Great Love Duets. Това лято остров Света Анастасия до Бургас става сцена на специфични културни прекарвания – да вземем за пример концертът онлайн на Коцето Калки и Мартина Табакова с осъществявания на световноизвестни дуети от филми. Билети: 20 лева, включва двупосочен билет за пътешестване с транспортен съд, тръгващ от " Магазия 1 " в 17.00 часа. Началото на концерта е в 18.00 ч., връщането е в 20.00 ч. Билети в мрежата на Еventim.bg и на касите в туристическите осведомителни центрове в Бургас – " Часовник ", " Автогара юг " и " Магазия 1 ", 10 лева Още събития на острова:.http://anastasia-island.com.>

28.08 и 30.08
Ателиета за децата. " Пеперудите в България " (28 август) дава отговори по какъв начин гъсеницата се трансформира в пеперуда и кара децата да вземат участие в приключенска игра за намирането им. " Най-големият калмар на Земята " (30 август) изяснява кои животни са мекотели, в игрите също би трябвало да открият такива. Необходимо е записване на [email protected]. В Национален природонаучен музей, ценa: 12 лева за единично посещение; 24 лева за две деца от семейство, от 14.30 до 16.00 ч.

29.08
Млада армия. New Music Now показва концерти в границите на два дни на артистите от лейбъла за българска музика Homeovoxmusic, събиращ млади и надарени български реализатори и банди. На 29 август осъществяванията онлайн са от Taking Heed и Vick, а на 30 август – Innerglow и Jin Monic. Във Варна, клуб Menthol, вход: 8 лева на вечер, фестивален билет за двата дни: 12 лева

29.08
Royal Jazz Night. Софийският клуб " Табако " отваря градината си за вечери със суинг музика. Събитието Аll Stars Royal Garden Band е с бенда на Михаил Йосифов и саксофониста Арнау Гарофе. От 20.30 до 23.00 ч., билети " Фонд музика ": 10 лева

29.08
#WorkLifeBalance. Ако постоянно се възмущавате за какво празненствата са единствено в петък/събота и в среднощ, второто издание на Afterwork Sound Vibes взема решение въпроса – коктейли и диджеи ще има в сряда в 17.00 ч. Зад пулта са диджей Fabrizio Parisi и Pavel Bochev. Пл. " Св. Неделя " 7 (главният вход на Уникредит Булбанк), от 17.00 до 21.00 ч.

30.08
26 Years of Ostava. В края на лятото – обичайният огромен концерт навън на група " Остава ". Тази година специфични посетители са музикантите от PIF. В клуб " Маймунарника ", вратите отварят в 19.30 ч., начало: 20.30 ч. Билети от мрежата на Eventim: 15 лева на предварителна продажба, 20 лева на самата дата и на място.

3–9.09
Фотоваканция на морето. Ако желаете да се научи да вършиме красиви и въздействащи фотоси – отделете си една седмица. В рамките й ще присъствате на лекции, фотосесии, креативен задания, изложения, проведени от експертите от " Фотоваканция ", които се занимават с това към този момент 24 години.

Основните тематики са четири: портретна фотография; концептуална фототграфия; пейзажна фотография; голо тяло, като за всяка една ще приказват някои от най-успешните български имена като Енчо Найденов, Любомир Сергеев, Яна Пенева, Мария Димитрова и Явор Мичев. Ще научите по какъв начин да превърнете фотографията в бизнес, по какъв начин се прави пейзажната снимка от въздуха и от земята и още доста други любопитни неща, ще се тества техника и ще се принтира. Мястото е на морето, в СОК " Камчия ". Всички детайлности и цени на https://photovacation.org.

Домашно кино:

Историята на Европа
Сериал в шест елементи, който споделя историята на Европа, като изследва разнообразни глави от изпълненото й със събития минало. Започва с физическото начало на континента и идването на първите хора заселници. Всеки епизод наблюдава развиването на европейската просвета и вяра, както и историческите достижения в науката, технологиите и политиката и приключва с проникновения за сегашното и бъдещето на континента. Водещ е историкът сър Кристофър Кларк, 22-ият професор Regius по история в Университета в Кембридж.
Премиера по Viasat History, 25 август, 21:00 ч.

Гомор III
Трети сезон на сериала по едноименния бестселър на Роберто Савиано, който показва историята на безмилостния неаполитански незаконен профсъюз камора през погледа на вътрешен човек – 30-годишния Чиро, дясната ръка на кръстника на клана.
Премиера по HBO, 27 август, 23:55 ч.

The Innocents
Нов английски сай-фай тийн сериал. Двамата влюбени Хари и Джун бягат от домовете, само че ненадейно откриват, че основната героиня е шейпшифтър, т.е. има способността понякога да мени външността си. Докато двамата се пробват да намерят метод да управляват тази мощ, схващат, че Джун не е сама от типа си. Режисьор на осемте изпълнени с драма епизоди е Фарън Блекбърн (The Fades, Daredevil, Doctor Who и др.)
Премиера по Netflix, 24 август
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР