Камбоджанският опозиционен лидер Кем Сокха беше освободен днес от домашен

...
Камбоджанският опозиционен лидер Кем Сокха беше освободен днес от домашен
Коментари Харесай

Камбоджански опозиционен лидер беше освободен от домашен арест

Камбоджанският опозиционен водач Кем Сокха беше освободен през днешния ден от домакински арест, заяви ДПА.

Сокха, който е ръководител на оповестената отвън закона Камбоджанска партия за национално избавление, може да напуща дома си според ново правосъдно решение, сподели пред организацията един от юристите му Пхенг Хенг.

,,Може да върви на всички места, само че не може да напуща страната'', добави той.

Сокха няма право да пътува отвън Камбоджа и да взе участие в политическа активност и би трябвало постоянно да е разполагаем на управляващите, се споделя в решението на Пномпенския градски съд, което беше оповестено от близка до държавното управление медия.

Съдията е решил да промени мярката на Сокха на по-лека по искане на юристите му предвид на здравето му и "доброто му съдействие по време на правосъдните съвещания ", се споделя в известието на съда.

Сокха беше задържан през септември 2017 година и упрекнат в опит за събаряне на държавното управление - изказвания, които той отхвърля. После беше освободен, откакто прекара повече от година в пандиза без обвинявания.

Два месеца по-късно Камбоджанската партия за национално избавление беше разпусната от Върховния съд на страната и ѝ беше неразрешено да взе участие в изборите през юли 2018 година На над 100 от висшите ѝ функционери, в това число Сокха, беше неразрешено да вземат участие в политиката за интервал от пет години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР