Камбанен звън в големи столични храмове ще отбележи 100 години

...
Камбанен звън в големи столични храмове ще отбележи 100 години
Коментари Харесай

Големи столични храмове ще отбележат годишнината от Първата световна война

Камбанен звън в огромни столични храмове ще означи 100 години от края на Първата международна война - по този начин България ще взе участие, по покана на Англия, в интернационална самодейност за годишнината, оповестяват от английското посолство. Инициативата е на Обединеното кралство, подкрепена от държавното управление на Германия.


България, наред с други страни, ще се включи с ударите на камбани на огромни църковни храмове през днешния ден в 13 ч. локално време. С този алегоричен жест страни по целия свят се сплотяват, с цел да изразят благодарността си за края на войната и постигнатия мир, се показва в известието.

Символиката на камбанния звън е обвързвана с това, че на 11 ноември 1918 година църковните и други камбани във Англия, замлъкнали през Първата международна война, зазвъняват, с цел да разпространят положителната новина за постигнатото помирение.

С благословията на Българската православна черква с изключение на с камбанен звън признателност за края на войната ще бъде изразена и с молебен за мир. Той ще се състои от 11:30 ч. в столичния храм " Свети Мина ".

Посолствата на Англия, Ирландия, Германия, Италия и Франция в България ще отдадат респект на починалите с годишна възпоменателна гала на територията на своите военни гробове на Централните софийски гробища.
 Кулминация на тържествата във връзка 100 години от края на Първата международна война Кулминация на тържествата във връзка 100 години от края на Първата международна война
На разнообразни места по света през днешния ден ще бъде маркирана 100-годишнината от края на Първата международна война. Кулминацията на тържествата е в Париж - с възпо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР