Камарата на представителите в САЩ, начело със специална комисия, са

...
Камарата на представителите в САЩ, начело със специална комисия, са
Коментари Харесай

В САЩ направиха първата стъпка към импийчмънт на Байдън

Камарата на представителите в Съединени американски щати, отпред със специфична комисия, са инициирали този четвъртък следствие против президента Джо Байдън, което има задачата да откри дали настоящият държавен глава е „ опъвал чадър “ над бизнеса на сина си Хънтър, упрекнат, че е натрупал положение посредством бизнес съглашения с задгранични компании.

Демократическата партия твърди, че следствието се организира като възмездие поради двата политически процеса против някогашния президент Доналд Тръмп, както и с цел да отклони вниманието от идното затваряне на държавното управление, известно като „ shutdown “.

Демократът Джейми Раскин увери, че на комисията са били предоставени над 12 000 банкови записи, в които „ няма и цент “, употребен от Байдън.

Намираме се на 62 часа от това държавното управление да спре работа, а републиканците започват импийчмънт въз основа на неистина, съобщи той, представен от CNN.

Председателят на комисията, републиканецът Джеймс Комер, разяснява, че има „ планина от доказателства “, че Джо Байдън е злоупотребил с власт, с цел да помогне на фамилията си.

„ Не считам, че актуалните доказателства ще бъдат задоволителни, с цел да бъде стартирана процедура по импийчмънт “, уточни от своя страна преподавателят по право проф. Джонатън Търли.

А съгласно престъпния следовател Брус Дъбински трябват „ още доказателства “, с цел да бъде потвърдено, че е осъществена машинация.

Процедурата по импийчмънт на американския президент е сходна на правосъден развой. Инициаторите внасят обвиняванията си към настоящия държавен глава в Камарата на представителите. В случай че минимум 2/3 от 453-мата парламентаристи потвърдят обвиняванията, те отиват в Сената. Депутатите от горната камара играят ролята на последна инстанция и вземат решение политическата орис на стопанина на Белия дом. За отстраняването на президента са нужни гласовете на най-малко 67 от 100-те сенатори.

Досега нито един президент не е напускал поста си в резултат на депутатско гласоподаване. Андрю Джонсън и Бил Клинтън са били оправдани от Сената (съответно през 1868 година и 1998 г.). Ричард Никсън е подал оставка преди Камарата на представителите да гласоподава за неговия импийчмънт (през 1974 г.).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР