Камарата на представителите на американския Конгрес одобри с 228 гласа

...
Камарата на представителите на американския Конгрес одобри с 228 гласа
Коментари Харесай

Конгресът одобри план за развитие на инфраструктурата на САЩ за 1,2 трилиона долара |

Камарата на представителите на американския Конгрес утвърди с 228 гласа " за " против 206 " срещу " проекта за развиване на инфраструктурата на Съединени американски щати на стойност 1,2 трилиона $, предадоха международните организации.

През август самодейността беше утвърдена от Сената, а в този момент следва да бъде одобрена от президента Джо Байдън, който, както оповестиха по-рано от Белия дом, ще я подпише в най-скоро време.

Планът, контрактуван от Белия дом и двупартийна група сенатори републиканци и демократи, планува обособяване на федерални средства за развиване на инфраструктурата за период от 5 години.

Преди гласуването Байдън прикани конгресмените да одобрят проекта. По информация от Белия дом, до последно през вчерашния ден президентът е бил в контакт по телефона с конгресмени и е обсъждал значимостта на самодейността.

Представители на прогресивното крило на Демократическата партия в долната камара обаче, до последно не желаеха да поддържат законопроекта и склониха да го създадат след многочасови съвещания с присъединяване на президента.

Планът планува обособяване на 110 милиарда $ за строителство на мостове и пътища, както и 11 милиарда за стратегии по транспортна сигурност. Други 39 милиарда са планувани за рационализация на публичния превоз, 42 милиарда - за развиване на инфраструктурата на пристанищата и летищата.

55 милиарда $ ще отидат за системата за питейна вода, а за обезпечаване на високоскоростен интернет за популацията са планувани 65 милиарда.

Планирано е 73 милиарда $ да бъдат вложени в превозването на честа сила.

Одобрението на проекта е дълго чакана победа за Байдън и умерените демократи, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР