Камарата на депутатите на Мексико одобри законопроект, което регулира потреблението,

...
Камарата на депутатите на Мексико одобри законопроект, което регулира потреблението,
Коментари Харесай

Мексико с нова стъпка за легализирането на марихуана за лични нужди

Камарата на депутатите на Мексико утвърди законопроект, което контролира потреблението, развъждането и търговията с марихуана за персонални потребности на цялата територия на страната, което ще би трябвало да бъде утвърдено от Сената в страната преди 30 април, оповестява БГНЕС, базирайки се на " Дойче Веле ".
С 316 гласа " за ", 129 " срещу " и 23 " въздържали се " долната камара утвърди Федералния закон за контролиране на канабиса и промените на Общия здравен закон и Наказателния кодекс.
 Полицията разкри огромна лаборатория за марихуана в Луковит Полицията разкри огромна лаборатория за марихуана в Луковит
Голяма съвременна лаборатория за произвеждане на марихуана беше разкрита от чиновници на Главната дирекция на национална полиция в Луковит...
Това законодателство се подчинява на мандат на Върховния съд, който през 2018 година разгласи възбраната за приложимост на канабис за забавление за противоконституционна и който дефинира 30 април като оптимален период за неговото контролиране.
Въпреки че Сенатът към този момент утвърди самодейността през ноември предходната година, в този момент той би трябвало да ратифицира промените, направени от Камарата на депутатите, преди президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор да обнародва закона.
Когато влезе в действие закона, Мексико ще стане третата страна в Америка, която ще узакони използването на марихуана за персонални потребности в народен мащаб, дружно с Канада и Уругвай.
Инициативата разрешава пушене на марихуана вкъщи без наличие на малолетни, носенето до 28 грама, притежанието до осем растения на дом и създаващи асоциации за пушачи с най-много 50 растения. Законът също по този начин открива лицензионна система за засаждане, развъждане, събиране и продажба на марихуана и производни с непсихоактивен канабис в Мексико, където лекарствената приложимост на марихуана към този момент е утвърдена през 2017 година.
 Северна Македония легализира марихуаната и за персонална приложимост Северна Македония легализира марихуаната и за персонална приложимост
Правителството на Северна Македония възнамерява да легализира канабиса за медицински цели и също по този начин да декриминализира притежанието на ма...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР