Камъни, бутилки, клони и метални колчета – това бяха част

...
Камъни, бутилки, клони и метални колчета – това бяха част
Коментари Харесай

Щетите след протеста на футболните фенове са на стойност 42 000 лв.: Кой ще ги плати?

Камъни, бутилки, клони и железни колчета – това бяха част от летящите предмети в центъра на София по време на митингите на футболните агитки против БФС. Картината беше като след война.

„ Беше нощес някакъв смут все едно на война “, разяснява Петър Кулаксъзов. Той живее до стадиона и следи агитките към този момент 35 години, само че такова нещо вижда за първи път.

Той ще бъде арестуван за период до 72 часа

„ Смятам, че това е политическа провокация. Сега, от коя страна не знам, само че това не е инцидентно. Не са отговорни протестиращите, не е отговорна полицията, а политическите партии “, безапелационен е Петър Кулаксъзов.

Снимка: bTV

„ Погледнете – всичко е изкъртено. Какво са им отговорни паветата на тези хулигани. Аз също съм футболен почитател и съм против този футболен съюз, само че не е това метода. Трябваше да си дойдат с плакатите, да свиркат, само че не е това метода – това е нецивилизовано “, безапелационен е Владислав.

Общината ще заведе иск против уредника на митинга поради вредите, нанесени по инфраструктурата

„ Какво да си изяснявам бе господине? Некадърно управление – тука нямат нищо (сочи главата си – б.р.) “, разяснява тематиката и инцидентно преминаваща жена.

Щетите са за над 40 000 лв.. „ Ние ще заведем иск против уредника на митинга, с цел да може да си възстановим вредите. Добрата вест е, че екипите работиха неуморно и както може да се види всичко е възобновено в границите на един ден “, сподели столичният кмет Васил Терзиев.

Близо 30 лица са били арестувани за 24 часа след митингите, оповестяват от Софийската районна прокуратура

Сред вредите е счупената стъклена врата на парадния вход на Министерството на спорта, която е краткотрайно обезопасена. По столичната инфраструктура всичко е възобновено. Има и два разрушени автомобила на жители.

Следете тематиката в нашия онлайн репортаж: 

Има ли по-дълбоко от дъното на българския футбол? Никой не може да даде отговор на този въпрос.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР