Към уязвимите групи от Община Лом е насочен проектът Интегриран

...
Към уязвимите групи от Община Лом е насочен проектът Интегриран
Коментари Харесай

Приобщават и овластяват ромите в Лом /снимки/

Към уязвимите групи от Община Лом е ориентиран планът „ Интегриран комплекс от услуги за приобщаване и овластяване на ромите в община Лом “. Той се финансира по програмата „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвимите групи “. Партньори са Община Лом, фондация „ Рома-Лом “ и фондация Save A Child от гр. Трондхайм, Норвегия. Целите и предстоящите резултати бяха показани на встъпителна конференция от ръководителя на плана Альона Арсенова, шеф дирекция „ Социални действия и стратегии за претовареност “ в Община Лом.
Общата цел на плана е да се подобрят опциите за достъп на ромите до здравно обслужване и до просветителната система, да се подобрят контактите сред ромските общности и локалното самоуправление, както и родителските умения на ромите. Ще бъде построен „ Интегриран комплекс за услуги “ посредством реновиране и съоръжение на постройката на някогашна баня, където се обитава фондация " Рома-Лом ", даване на интегрирани услуги и разширение потенциала на институциите в общината.
Основна целева група са 7 516 роми, живеещи в сегрегирани общности в кварталите " Хумата ", " Моминброд ", " Младеново " и " Стадиона ", със усложнен или неравномерен достъп до услуги, обществено изключeни и маргинализирани.
Проектът е на стойност 704 172 евро, като 85% от финансирането е от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, а останалите 15% са национално съфинансиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР