Към този момент ми прави много неприятно впечатление кои партии

...
Към този момент ми прави много неприятно впечатление кои партии
Коментари Харесай

Цонев: ДПС са най-подготвени за реализация на трети мандат

Към този миг ми прави доста неприятно усещане кои партии се разясняват, че могат да получат третия мандат - никой не загатва Движение за права и свободи, разяснява Йордан Цонев от Движение за права и свободи в предаването " Неделя 150 " по БНР, цитират от Българска телеграфна агенция. Защо не се приказва в обществото, че третия мандат може да го получи третата по величина парламентарна група - партията, която има най-ярко изразена евроатлантическа ориентировка, партията, която има въздействие може би не трето, може би даже второ в страната като цяло, разяснява Цонев. Нашите решения, нашата дума се е слушала със сериозен интерес от цялото общество, добави той. Защо никой въобще не позволява мисълта, че президентът може да реши, а това е най-логично, да каже - в тази остра политическа борба дано отговорността за сформиране на кабинет да я поеме тази партия, на която народът е отредил третото място ", разяснява той.

За мен в това има етнически привкус, счита Цонев. Голяма част от мюсюлманите, от етническите турци, както и доста българи, несъмнено, и другите етноси, само че огромна част от този етнос 30 години считат, че Движение за права и свободи е тяхното политическо посланичество. Това е пренебрежение към тези хора, съобщи Цонев.

Неспоменаването на третата партия като възможен притежател на мандата е тежък опит за стигматизиране, не умираме от предпочитание да получим мандата, нито от предпочитание за власт, само че питаме за какво, разяснява той.

Според него Движение за права и свободи е една от най-подготвените, даже най-подготвената, партия да осъществя подобен мандат. От 2017 година приказваме, че страната има потребност от кабинет, който има програмни цели. Ако има подобен кабинет, Движение за права и свободи ще носи цялата политическа отговорност, освен Движение за права и свободи, а всеки, който поддържа програмно-експертен кабинет, носи отговорност за него. Не съм склонен, че подобен вид кабинети е размиване на политическата отговорност, разяснява Цонев.

Ако третия мандат пристигна в Движение за права и свободи, бихме предложили програмно-експертен кабинет с доста ясна отговорност на силите, които го поддържат, уточни той. Това ще бъде кабинет на Шенген и еврозоната, съобщи Цонев. Като трета цел той уточни качествена правосъдна промяна, каквато я желаят евроатлантическите ни сътрудници, а четвъртото, което ще предложат, е в полето на стопанската система и финансите. Ще задвижим освен Плана за възобновяване,но и всички европейски стратегии, добави депутатът от Движение за права и свободи.

Той заявява, че и да не получи мандата, Движение за права и свободи ще взе участие в диалозите за държавно управление. Искаме възобновяване на разговора, няма по какъв начин да откажем разговор на никого. Имаме едно изискване - да не ни слагат диалозите под изискване, всеки, който ни предложения без условия, ние ще участваме, съобщи Цонев.

Третият мандат е съдбоносен за това дали този парламент ще продължи да работи или ще отидем към нови избори, разяснява още Йордан Цонев. Той означи, че демокрацията е избори и от Движение за права и свободи в никакъв случай не са се страхували от избори, в никакъв случай не са считали, че изборите са нещо неприятно. Смятаме, че изборите са излаз, само че в случай че може да се откри по-добър излаз, би било по-добре, а по-добрият излаз е да можем да създадем някакъв вид ръководство, което да стартира да взема решение рецесиите, изясни Цонев. За нас решаването на всички рецесии стартира първо с решаването на политическата рецесия, съобщи той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР