Към протестите на майките на деца с увреждания трябва да

...
Към протестите на майките на деца с увреждания трябва да
Коментари Харесай

Радев: Протестът на майките на деца с увреждания изисква бързи решения


Към митингите на майките на деца с увреждания би трябвало да бъдем надълбоко съпричастни като общество, те изискват бързи и обективни законови решения и финансови задължения. Това сподели президентът Румен Радев на откриването на кръгла маса на тематика: „ Хората с увреждания като запас за първичния пазар на труда – провокации и решения “, съобщи „ Фокус “.

„ Бидейки взаимен с майките, желая да заявя, че задачата на този конгрес е да сложи доста по-глобалната тематика за пълноценната интеграция на всички хора с увреждания в обществото ни. Можем да приказваме за пълноценна интеграция, когато преодолеем ред психически бариери. Когато има такава построена социална среда, в която децата с увреждания да постъпват в детска градина наедно с другите, да учат в учебни заведения и висши образователни заведения наедно с другите, да се осъществят на пазара на труда наедно с другите “, съобщи Румен Радев.

По думите на президента обезпечаването на пенсия или персонална помощ на хората с увреждания е наложително, само че е осъществяване на публичен, а не на честен дълг.

„ Критерият за пълноценната интеграция на хората с увреждания е трудовата им претовареност. Според данните към юни към 445 хиляди са жителите в България, които получават пенсия за трайно понижена продуктивност, дребна част от тях работят на трудови контракти “, уточни той.

„ Хората с увреждания могат и са потвърдили, че развиват редица други качества умения и гении. Могат да бъдат отлични чиновници и служащи. Имаме положителни образци “, посочи президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР