Към настоящия момент само едно от семействата е заявило претенция

...
Към настоящия момент само едно от семействата е заявило претенция
Коментари Харесай

Само едно от семействата на разменените бебе иска обезщетение от „Шейново“

„ Към сегашния миг единствено едно от фамилиите е декларирало рекламация към болница. Родителите желаят обезщетение в размер от 120 хиляди лева, а дядото и сестрата на едното разменено бебе желаят 300 хиляди лева “, това съобщи юристът на болница „ Шейново “ Вили Костадинова в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Костадинова съобщи, че към момента няма получено наказетлно разпореждане в болничното заведение.

„ Срокът за сформиране на наказателно разпореждане от организация „ Медицински контрол “ е един месец, в случай че преценяват, че има съображение “, съобщи тя.

„ Никой не може да каже по кое време и по какъв начин е станала размяната на бебетата. В момента тече досъдебно произвеждане. Беше осъществена инспекция, само че не можем да твърдим, че размяната е станала в болница „ Шейново “.

Оставки в болничното заведение няма, само че бяха подхванати дейности по отношение на налагане на дисциплинарни санкции на някои чиновници “, сподели още юристът на болничното заведение.

За случая с двете разменени бебета стана ясно в края на месец декември 2022 година След направени ДНК проби, бебетата бяха разменени и върнати при биологичните си родители на 13 януари.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР