Към настоящия момент няма съществена промяна в съдебната система, а

...
Към настоящия момент няма съществена промяна в съдебната система, а
Коментари Харесай

Красимир Мазгалов, Съюз на съдиите: Ако има прегласуване, ВСС отново ще избере Сарафов

Към сегашния миг няма основна смяна в правосъдната система, а подмяна на една персона с друга персона. Това съобщи Красимир Мазгалов, изп. секретар на Съюза на съдиите в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Този състав на Висш съдебен съвет избра за основен прокурор, той назначи заместника му Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад.. В един ден отхвърли да образува процеса за предварителното освобождение на Гешев. На другия ден образува процедурата. На третия ден отдръпна настояванията си. Тези необясними дейности се правят точно от този състав на Висш съдебен съвет, напомни той. 

Възможно е на следващия ден с огромно болшинство да прегласуват назначението на Сарафов като изпълнияващ длъжността основен прокурор. Да се вземе същото решение, само че този път от Пленума на Висш съдебен съвет. Това ще бъде с неустановен период. Сегашният състав на Висш съдебен съвет морално делегитимиран да избере нов основен прокурор. По отношение на прокуратурата, логато има данни за осъществено закононарушение, прокуратурата би трябвало да направи достъдебно произвеждане. Видя се, че прокуратурата се образува досъдебно произвеждане имайки поради кои лица са намесени, посочи Мазгалов.

Основните настоящи лица са хора, стиганли до постовете си с помощта на политиката. Не са израснали въз основата на професионални триумфи. Това разяснява някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов. 

" Може ли да се каже за някакъв грамаден триумф на Гешев, има неприемлива политическа интервенция в работата на правосъдната власт със единодушието и актичното присъединяване на голям брой магистрати ", съобщи Емануил Йорданов.

Когато приказваме за неприемлива политическа интервенция в правосъдната власт това нещо се случва с дейното присъединяване на доста магистрати. Не аз съм пращал смс-и на Борисов. Не аз съм измислил критериите, по които Сарафов е определен за заместител на Гешев, сподели още той. 

Гешев и Сарафов са идентични персони, разликата е, че вторият няма каскет. Когато двамата имат идентичен облик, доста допустимо е както имаше еднкаво назначение да има еднообразно освободабване. Самият Гешев ще бъде пропуснат след известно време, добави Йорданов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР