Към настоящия момент няма причина да смятаме, че цените на

...
Към настоящия момент няма причина да смятаме, че цените на
Коментари Харесай

Собственик на агенция за недвижими имоти: България е най-добрата страна в ЕС за инвестиране в недвижими имоти

Към сегашния миг няма причина да считаме, че цените на жилищата няма да се задържат устойчиво на сегашните равнища. Бълария стои извънредно добре на европейската сцена и съм оптимист във връзка с пазара на парцели у нас. Докато в останалия свят се изпитват трудности, свързани с политиката на централните банки и повишението на лихвите, то сходни провокации не са фактор за българския заможен пазар. Това каза Йордан Йорданов, съсобственик и ръководещ шеф на " Нов Дом 1 ", в предаването " Бизнес старт " на Bloomberg TV Bulgaria.

Не чакаме повишение на лихвите. Ако има такова до края на 2024 година, доколкото на мен ми е известно, то това увеличение би било извънредно гладко и в границите на 1%, което значи лихви от порядъка на 3,5%, безапелационен бе гостът.

" Очакванията за лихвите бяха да имаме повишаване на лихвите от порядъка на 3-4-5% предходната година, а те освен не се подвигнаха, а даже и паднаха, защото равнищата на лихвените проценти, които се оферират са от порядъка на 2,2-2,5-2,8%. Това са общоприетите лихвени равнища. България в никакъв случай не е имала такива лихвени равнища и предходната година, вместо да се случи апокалиптичната картина, за която всички говореха, се случи тъкмо противоположното - лихвите по ипотечни заеми паднаха и даже доближиха до 2,1% ".

" Пазарът на недвижими парцели се дефинира от един фактор и това е негово величество купувачът ", съобщи Йорданов.

" Какво значи постоянни цени на недвижимите парцели? Това значи, че хората имат постоянни приходи, че кредитната система в една страна работи и действително видяно няма причина цените да падат ".

A какво значи да се срутен цените на недвижимите парцели? Това значи покупателната дарба да намалее, да изпаднем в някаква рецесия, криза и хората да нямат толкоз доста финанси, да се въздържат да вършат разноски и разследване на това цените на недвижимите парцели ще паднат, изясни събеседникът.

" Към сегашния миг обаче България стои извънредно добре на европейската сцена и съм извънредно огромен оптимист във връзка с пазара на парцели в нашата страна ". 

" България към сегашния миг е най-хубавата страна в Европейския съюз за вложение в недвижими парцели за осъществяване на доста положителни облаги ".

Това, което би трябвало да притегля задгранични вложители в България е съвършената данъчна система, с която разполагаме, съобщи Йордан Йорданов.

Той сподели още и, че в региона на вложенията недвижимите парцели са се доказали като най-хубавата инвестиция през 2022 година, а всички останали принадлежности са претърпели срив. 

За вероятността да се усилват налозите върху парцелите той разяснява, че в случай че това се прави " то би трябвало да бъде съобразено с ситуацията ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР