Към момента в Комисията за енергийно и водно регулиране не

...
Към момента в Комисията за енергийно и водно регулиране не
Коментари Харесай

КЕВР не е уведомена за намерението да се преговаря с Газпром

Към момента в Комисията за енергийно и водно контролиране не е постъпило искане от " Булгаргаз " ЕАД за предоставяне на позволение за изменение на дълготрайни контракти , по които сдружението е страна. Това декларират от КЕВР по отношение на оповестеното желание за договаряния с " Газпром износ " и настоящия дълготраен контракт на " Булгаргаз " ЕАД с съветската газова компания.

От регулаторния орган показват, че в случай че получат такова искане, ще го прегледат в законоустановения период и ще оповестят решението си.
 Кабинетът обяснил на Европейска комисия какво прави с
Кабинетът обяснил на Европейска комисия какво прави с " Газпром "

Европейска комисия е подкрепила концепцията за районно съдействие при диверсификация

От КЕВР акцентират, че според член 21, алинея 1, т. 23 от Закона за енергетиката и член 92, алинея 1, т. 2, предл. 3 от Наредба № 3 от 21 март 2013 година за лицензиране на дейностите в енергетиката дълготрайните контракти за изкупуване на сила и техните промени би трябвало да бъдат позволени от комисията , преди сключването им от енергийните предприятия, лицензирани по Закона за енергетиката.

" Това законово регулаторно пълномощие е от значително значение, защото с него се подсигурява сигурността на снабдяването ", означават от КЕВР.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР