Към момента цената на яйцата е около 0,25 лв. за

...
Към момента цената на яйцата е около 0,25 лв. за
Коментари Харесай

Яйцата за Великден поскъпват

" Към момента цената на яйцата е към 0,25 лева за брой. За да бъде един началник на стопанско дружество сполучлив, освен че би трябвало да създава на ниска цена, той би трябвало да продава скъпо. Цената на яйцата не може да чакаме да не следва цените на суровините, а те се повишават непрекъснато в последните 6 месеца. Нормално е цената на яйцата да се повишава ", каза председателят на УС на Съюза на птицевъдите в България Ивайло Гълъбов в студиото на " България заран ".

По думите му в страната ни има добре развито произвеждане, по тази причина надали може да чакаме огромно повишаване на цената на яйцата.

" Търговските вериги постоянно към Великден вършат промоции. В България има мощно развъртян конкурентен пазар, всеки се бори за клиенти. Заради това цените на яйцата са атрактивни през съвсем цялата година ", уточни събеседникът.

А за проблемите, пред които е изправен браншът, той посочи, че спорът в Украйна има директни зависимости, които са свързани с избрани несъответствия на пазара.

Гълъбов изясни пред Bulgaria ON AIR, че най-големият проблем за птицевъдството е птичият грип, и че у нас има много случаи на него. Той добави, че в България въпреки всичко са взети нужните ограничения това да се ограничи.

" В България има задоволително количество яйца, които да се предложат на другите страни. Българските производители обичат да работят на българския пазар ", съобщи гостът в студиото.

Загубите през последната година в сектора възлизат на стойност към 80 млн. лева, осведоми той.

" До момента не сме подкрепени от страната. Кризата се преодолява с вътрешни запаси и междуфирмена задлъжнялост. Засега няма банкрути ", посочи Гълъбов.

Той разяснява и качеството на вносното пилешко месо.

" В България от години се внася месо, най-много от Европейски Съюз. Това месо следва да дава отговор на всички стандарти, на които дава отговор българското. Настояваме за непрекъснат мониторинг по повод най-много на салмонелата и периода на валидност ", сподели Гълъбов.

И посъветва потребителите да поддържат родното производство, тъй като имат изгода от това - най-вкусно и на ниска цена е, увери той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР