Към момента са изплатени компенсации от над 223 млн. за

...
Към момента са изплатени компенсации от над 223 млн. за
Коментари Харесай

Министър Николов: Над 223 млн. лв. компенсации са изплатени за природния газ


Към момента са изплатени обезщетения от над 223 млн. за природен газ, ЕРП-тата са получили 471 млн. за разноски, с цел да нямат транспорт върху цената за услуги, директните обезщетения за бизнес потребителите са 1,4 милиарда досега. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов, съобщи БГНЕС.

Николов добави, че ВиК сдруженията пък са получили 107 млн. лв. досега и обезщетенията не престават.

Един от дълго време отлаган проблем и той е заемът за погасяване към НЕК, ще бъде погасен, средствата ще се върнат в българската стопанска система. От встъпване в служба на кабинета от декември 2021 до април 2022 назад в българската стопанска система са получени обезщетения от над 4 милиарда лв., похвали се Николов и посочи, че разноските за семействата за ток и отопление за същия интервал са непроменени макар тежките пазарни условия.

Средните разноски в Европа се покачиха с 30%. Това се случва в тежък миг. ЕРП-тата не престават да работят с цялостен потенциал, всички признати обезщетения за погашение към бизнеса се изплащат, няма нито една индикация за неверно преведени или неопределено изплатени обезщетения, сподели Николов. Разходите за заплати и обществени действия в ЕРП-тата се покачват. Хората, заети в сдруженията, остават, те ще са приоритет и за Министерството на енергетиката и за държавното управление като цяло, разяснява Николов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР