"Към момента пандемията е под контрол, броят на болните и

...
"Към момента пандемията е под контрол, броят на болните и
Коментари Харесай

Кацаров: Няма драма в ситуацията и не се налагат нови мерки

"Към момента пандемията е под надзор, броят на болните и на инфектираните не е толкоз огромен, няма драма в обстановката и към днешна дата не се постановат нови ограничения ". Това сподели пред публицисти служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, който посети Коронавирус зоната в Диагностично-консултативен център - 12 /ул. "Иван Бойчев " 17, ж.к. "Люлин- 9 "/. Министерството на здравеопазването даде на центъра пулсоксиметри.

По думите на Кацаров, той изчаква отчет от основния държавен здравен контрольор за епидемиологичната конюнктура, като на база на експертния отчет ще вземе решение дали е належащо да се постановат нови ограничения.
"До момента са разкрити 39 Коронавирус зони към медицински или диагностично-консултативни центрове в страната, по нашите панове и сметки в границите на седмица - две ще има най-малко 150 такива, отмерено разпределени географски в страната. Те ще са снабдени с нужната инсталация, с цел да се създадат всички нужни клинични и амбулаторни проучвания на пациентите, преимуществото е, че няма да се смесват пациенти. Коронавирус зоните ще оказват помощ да се понижи натискът към лечебните заведения, те ще обслужват леки и средно-тежки случаи ", изясни министърът.

Кацаров насочи апел към пациентите да бъдат по-търпеливи и да се отнасят с нужното почитание към медиците. "Те работят в сложни и рискови условия и не би трябвало да стигаме до крайности в претенциите си. Ситуацията е сложна за всички, само че най-трудна е за тях ", сподели той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР