Към момента обвинител №1 вече е разпоредил щателни проверки на

...
Към момента обвинител №1 вече е разпоредил щателни проверки на
Коментари Харесай

Иван Гешев лично нищи далаверите, които се въртят между корумпирани чиновници от МО и скандалния „бизнесмен” Юлиян Димов

Към момента обвинител №1 към този момент е разпоредил щателни инспекции на всички условия към скандалните публични поръчки, в които взе участие в прорез със закона „ Авто Инженеринг Холдинг Груп” на нарочения за бизнесмен Димов.

При разплитането на следващия скандал, в който се замеси името на далавераджийската компания, се оказа, че служители от военното министерство са икономисали над 260 000 лева на сдружението, нанасяйки вреди на бюджета.

Става дума за подписан на 19.12.2018 година контракт сред „ Авто Инженеринг Холдинг Груп” и Министерство на защитата за доставка на 12 рейса за 2 083 488,48 лева (ДОКУМЕНТЪТ ТУК) със период за осъществяване 89 дни от подписването му, т.е., до 10 март 2019 година

 Далаверите на Юлиян Димов към този момент са в ръцете на обвинител №1

Оказало се обаче, че хората на Юлиан Димов не могли да изпълнят доставката. Независимо от това от ведомството на Красимир Каракачанов траяли да вършат реверанси към сдружението и си затваряли очите, без да прекратят скандалния контракт съвсем година – чак до 16.10.2019 година, когато най-сетне контрактът със скандалната компания е разкъсан.



Според контракта при просрочие, траяло повече от 100 дни, МО е длъжно да наложи оптималната глоба за забавянето, която е в размер на 20% от цената на контракта – или 347 248.08 лв.. Именно тази сума е трябвало да постъпи в бюджета на военните, но…

  300×250 – inPost

Хората на Каракачанов са се задоволили да начислят едвам 5% наказателна клауза – 86 812,02 лева, ощетявайки по този метод бюджета с тъкмо 260 436,06 лева!



Твърди се, че тези 260 бона са били разграничени „ под масата” сред компанията на тариката Юлиян Димов и корумпяга от Министерството на защитата.

Кои тъкмо са прибрали парите, ще открият инспекциите, назначени от основния прокурор Иван Гешев.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР