Към момента няма възложена проверка по сигнала на служебния здравен

...
Към момента няма възложена проверка по сигнала на служебния здравен
Коментари Харесай

Прокуратурата още не е образувала проверка срещу Борисов за ваксините

Към момента няма предоставена инспекция по сигнала на служебния здравен министър Стойчо Кацаров против Бойко Борисов. Това споделиха за " Сега " от пресслужбата на Софийската градска прокуратура (СГП). Вчера Кацаров прати сигнал в СГП против Борисов поради изказванията му, че се поставят ваксини с изминал период на валидност.

В сигнала до градския прокурор Илияна Кирилова Кацаров изяснява, че думите на Борисов са подправени вести. И са действие с висока социална заплаха, защото са направени в разгара на епидемиологична вълна, а създател им е някогашен министър председател и сегашен партиен водач - всичко това може да повлияе на много хора, отказвайки ги да се имунизират, или да разсъни паника в тях. Кацаров счита също, че изреченото от Борисов е опасност за националната сигурност.

" Когато има предоставена инспекция, ще бъдете известени ", дава обещание прокуратурата.

Въпреки че гражданско съдружие БОЕЦ подаде сигнал за всяване на суматоха против Борисов още преди Кацаров, прокуратурата до момента по този начин и не е дала отговор какво се случва с този сигнали, както и да не би пък инцидентно да се е самосезирала от изявленията в медиите, както образува инспекция да вземем за пример за хакерска офанзива против здравната каса, или против близки до нея уеб сайтове. Софийската районна прокуратура и говорителката на основния прокурор Сийка Милева дават отговор по тематиката за Борисов и имунизациите.

Темата обаче разяснява президентът Румен Радев.  " Смаян съм по какъв начин някогашният министър-председател може да прави сходни позорни внушения за българските медици, които извършват съзнателно отговорностите си, и да плаши българите, с цел да използва техните страхове политически и предизборно ", сподели Радев Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР