Към момента няма доказателства за извършено престъпление - принудителното им

...
Към момента няма доказателства за извършено престъпление - принудителното им
Коментари Харесай

Община Свищов дава 1000 лв. на затворените сестри и майка им

Към момента няма доказателства за осъществено закононарушение - насилственото им затваряне на двете дами и упражнено принуждение от страна на майката.

Категорично обаче беше открито, че фамилията живее в изключителна бедност и нечистотия , без обикновени битови условия и без никакви обществени контакти. Въпреки това, двете сестри Анжела и Стефка, които са на 42 и 43 години, няма да бъдат изведени от вкъщи им, тъй като отхвърлят и настояват, че стоят там непринудено.

По случая беше формирано дело, в което да се откри, дали изискванията, при които живеят, основават риск за живота и здравето им. За задачата прокуратурата е разпоредила да бъде изработен фотоалбум.

Кметът на Свищов Генчо Генчев заяви през днешния ден, че общината се ангажира да помогне с ремонт на къщата.

"Общината ще отпусне еднократна парична помощ от 1000 лв. за най-необходимите неща. Агенция "Социално подкрепяне " ще отпусне еднократни парични помощи. Твърденията са спорни - едни споделят не са ги виждали, не са излизали, майката споделя, че са в София. Мисля, че са захласнати от майката по някакъв метод ", сподели той пред Българска национална телевизия.

Тепърва със фамилията ще работят психолози и обществени служащи, защото майката отхвърля да одобри, че има сериозен проблем, с който, явно не може да се оправи сама.

Още през вчерашния ден 65-годишната Пенка Стефанова съобщи, че дъщерите й непрекъснато излизали на открито и съседи ги виждали по какъв начин работят на двора, ходели и на черква, а другояче живеели в София. Тя им купувала храна, която пращала по рейсове.

Днес пък майката съобщи, че в сряда двама лекари прегледали сестрите и споделили, че са изцяло здрави душевен. Тя призна единствено, че преди 5 години едната ходила на обзор, тъй като не можела да спи, само че психиатърът й споделил, че е безусловно здрава и предложил лекуване с билки, заяви "24 часа ".

Официалните управляващи обаче не удостоверяват информацията за прегледа.

"Събираме доказателства и ще се реши дали ще се назначава някаква експертиза, защото съгласно обществения отчет те са "лица в риск ", само че на никое място не написа, че имат потребност от психиатрична помощ ", разяснява прокурор Блага Георгиева.

Местните хора също не дават удостоверение за думите на майката, а кметът описа, че сестрите са във очевидно ненормално психическо положение, изключително едната, която лежала на легло и била неконтактна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР