Към момента не можем да изключим нито една версия, макар

...
Към момента не можем да изключим нито една версия, макар
Коментари Харесай

Експерти: Не може да се изключи нито една версия за падането на МиГ-29

Към момента не можем да изключим нито една версия, въпреки версията за механически проблем да е доста малко евентуална. Това няма да стане ясно, до момента в който не бъде открита черната кутия. От организационна позиция – би трябвало в такива изключителни обстановки да има предписани процедури по какъв начин се работи, разяснява във връзка случая край Шабла с падналия изтребител МиГ-29 в " Денят стартира " Тодор Тагарев, боен специалист и някогашен министър на защитата.

" Никой различен, с изключение на водачът, няма по-добра информация какъв брой близо е до водата. Тогава, когато водачът е фокусиран върху поразяването на задачата, вниманието е ориентирано напълно натам и е доста по-трудно се следи останалата част от ситуацията ", добави Тагарев.

" Надявам се, че този драматичен случай ще ни накара още един път да преосмислим цялостната идея за създаване на въоръжените сили на Българската войска. Много са проблемите – проблемите са и в техниката, морално и материално остаряла, проблемите са и в минус на запаси за поддръжка. Ние би трябвало да преосмислим тактиката за развиване, тъй като пропуснахме доста време и благоприятни условия ", добави Йордан Божилов, ръководител на Софийския конгрес за сигурност.

Той съобщи, че техниката би трябвало да бъде сменена, най-много поради това, че сме в съюз – НАТО, с който тази техника е несъвместима.

Тодор Тагарев прикани за превъоръжаване на Българската войска.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР