“Към момента нашата страна не е на равнище да съумее

...
“Към момента нашата страна не е на равнище да съумее
Коментари Харесай

Проф. Гарабед Минасян: Ако бях в борда на ЕЦБ, не бих гласувал България да въведе еврото

“Към момента нашата страна не е на ниво да съумее да извлече оптималната полза от включване към еврозоната. Ако бях член на борда на Европейската централна банка, не бих дал своя вот България да влезе в еврозоната”.

Това съобщи за предаването “Обективно” на Телевизия Евроком проф. Гарабед Минасян, макроикономист към Българска академия на науките и някогашен член на управителния съвет на Българска народна банка.

Според него с изключение на икономическите индикатори има и други, които ЕЦБ преглежда:

“Тези спомагателни индикатори са свързани с общата преценка на управлението на ЕЦБ дали страната е подготвена. Не е толков абезобидна история включването към еврозоната, тъй като тя отваря границите за придвижване на хора и капитали. И в този момент има блян български капиталисти да изнасят наши капитали в чужбина. Изнесени са чисто 7 милиарда и половина български капитали в чужбина”.

“Ние имаме най-нисък напредък на Брутният вътрешен продукт от страните от някогашния Съвет за икономическа взаимопомощ, които сега с в Европейски Съюз, което не е редно. Ние имаме най-нисък Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и би трябвало да се развиваме, с цел да анулираме тази разлика. Румънците имат с една трета по-висок Брутният вътрешен продукт на глава от населението”, уточни той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР