Към момента е осигурен изборният процес. Това увери пред БНТ

...
Към момента е осигурен изборният процес. Това увери пред БНТ
Коментари Харесай

50% ръст на търговията с вот с връщането на хартиената бюлетина

Към момента е обезпечен изборният развой. Това увери пред Българска национална телевизия гл. комисар Станимир Станев , заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Изброените развой станал рутина за чиновниците на реда, по думите му.

Няма и бомбени закани. В началото те били с адресант отвън страната. В сряда, четвъртък и петък сигналните са разнообразни, уточни Станев. Той сподели още, че 17-годишен юноша от София го грозят пет години затвор и санкция до 15 000 лв..

Момчето решило да подражава на хакерите и не му се ходело на учебно заведение. То има и очевидци. Още две деца на 15 години подали сигнали за съответни учебни заведения, само че по телефон, изясни Станимир Станев.
 Нова порция бомбени закани в учебните заведения в страната Обновена
Нова порция бомбени закани в учебните заведения в страната

Получени са десетки сигнали във Варна, Добрич, Бургас, Велико Търново, София и Стара Загора

Министерство на вътрешните работи подсигурява гладко протичане на вота. Секциите към този момент са под надзор, а дискретно ще се ревизира багажа на гласоподавателите. 15 000 чиновници на силовото ведомство ще бранят честния во т, съобщи зам. основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

В никакъв случай няма да допуснем спиране на изборния развой, отсече Станев. При сигнал за бомба няма да се разреши основаване на суматоха. Протоколът за реакция при бомбени закани е от 2021. Явно задачата на хибридните закани е да се сътвори напрежение измежду популацията, съгласно Станимир Станев.

Акциите против купения избор не престават. 484 сигнала за изборна търговия са постъпили в Министерство на вътрешните работи. Станев регистрира растеж на опитите за пазаруване на гласове с въвеждането на хартиената бюлетина, като сигналите в този момент са с 47% повече, в сравнение с при напълно машинен избор. 91 са арестуваните за тези избори.
 Сигурността на вота е обезпечена, твърди Гълъб Донев
Сигурността на вота е обезпечена, твърди Гълъб Донев

Избирателите не би трябвало да се тормозят от хибридните офанзиви за бомбени закани.

Пред БиТиВи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров регистрира, че сигурността на изборните помещения е обезпечена на 100%. Охранявани здания при сигнал за бомба няма да бъдат привеждани по отношение на протокола за реакция, стана ясно от думите му.

Той не чака проблеми с изборите. Между 100-150 мейла със закани изпратили младежите, открити от Министерство на вътрешните работи.

Прокуратурата разпоредила на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на процесуалните дейности по , каза още Тодоров. Иначе Министерство на вътрешните работи било на мнение, че акцията би трябвало да се реализира след вота . Преди три дни Европейската прокуратура потърсила подпомагане от родните управляващи.
 Фандъкова не се тормози от инспекцията на Европейската прокуратура
Фандъкова не се тормози от инспекцията на Европейската прокуратура

От няколко месеца тече инспекция от разнообразни служби. във връзка с ремонта жълтите павета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР