Към избора на председател на КЕВР трябва да се подходи

...
Към избора на председател на КЕВР трябва да се подходи
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: Във важен период за страната реакцията на ИТН е преднамерена

" Към избора на ръководител на КЕВР би трябвало да се подходи съществено. Комисията не може да действа без ръководител. Новата процедура за избор ще отнеме най-малко три седмици. Не сме дискутирали кандидатури ". Това съобщи пред БНР в неделя депутатът от Политическа партия Радослав Рибарски, ръководител на енергийната комисия в Народното събрание.

Той уточни, че имена за предстоящ кабинет не са обсъждани, а тематика на диалозите е била управническата стратегия.

" Вижда се, че в създалата се обстановка би трябвало да има кабинет. Необходима е здрава основа за промени и да се върви напред ".

За него реакцията на Слави Трифонов е била изненада.

" Запис от една партийна среща не би трябвало да предизвика един подобен неочакван и безапелационен отговор. Явно водачът на Има Такъв Народ възприема по различен метод обстановката. В подобен значим интервал за страната една такава реакция намирам за преднамерена. Както внезапно трансформират настроенията си, не бих поискал сътрудник като Има Такъв Народ на никого ", сподели Рибарски.

" По контракта, който " Булгаргаз " има с " Газпром Експорт ", не съумяваме да са прекъснати доставките, има голям брой опити да бъдат приключени заплащанията и да се продължи осъществяването на контракта. Това слага " Булгаргаз " в обстановка да купува количества газ от всеки търговец, който може да ги предложи. Това води до еднократни контракти за доставки, до покупка на спот пазар. Основната цел е подсигуряване на доставките. Тази сигурност на доставките води до пазаруването на всевъзможен тип. Трябва да се договаря с всички снабдители ", сподели ръководителят на енергийната комисия в Народно събрание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР