Към днешна дата, въпреки сътресенията и лидерската оставка, само ясно

...
Към днешна дата, въпреки сътресенията и лидерската оставка, само ясно
Коментари Харесай

Преди балотажа: С чия политическа подкрепа ще се ползват кандидат-президентските двойки?

Към днешна дата, макар разтърсванията и лидерската оставка, единствено ясно и изрично обявиха, че и на втория тур техният претендент е Румен Радев.

„ Ние работим те да победят на идните избори. Социалистите всеобщо поддържаха Румен Радев, както се видя и от разбивките на вота. Всъщност най-масовата поддръжка за Радев е пристигнала точно от симпатизантите на Българска социалистическа партия. Разбирам, че в този момент би трябвало да се търси драма по някакъв метод, по опция да се ерозира доверието към Радев. Уверявам си, че социалистите не са разколебани, те ше поддържат Румен Радев и Илияна Йотова на втория тур ”,.

Не по този начин ясни и безапелационни обаче бяха от Движение за права и свободи, чиито претендент на първия тур взе 11.57% от гласовете на гласоподавателя. Лидерът на придвижването очерта упования профил, който Движение за права и свободи вижда в идващия президент-да е обединител на жителите, лице на държавността, поле за единодушие по време на рецесии и в обикновено време.

„ Избирателят на Движение за права и свободи е доста умен и ще направи верния избори. Ще гласоподава за президент, който се приближава най-вече до по този начин контури профил ”, изясни водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

За кого да гласоподават хората, подкрепили на първия тур, който взе 3.68% на изборите в неделя, от Демократична България не споделят. Неофициално настройката е да призоват симпатизантите си да гласоподават по съвест. Решението обаче ще вземат груповите органи на групировката. 
Сблъсъкът: Кандидатите за президент се изправят в пряк конфликт преди балотажа
Кандидатите за президент Румен Радев и Анастас Герджиков ще вземат участие в ефирен спор преди балотажа в неделя. Дебатът ще се излъчи...

„ Моето персонално очакване е, че по-скоро няма да има пряк апел за гласоподаване за съответен претендент, само че ще призовем да гласуваме ”, сподели от своя страна, по Нова телевизия.

Вторият по резултат от първия тур на президентските избори позволява, че може да стопи преднината на Румен Радев в неделя. 

„ След първия тур нещата се трансформират, към този момент ги няма 23-те двойки. Техните гласоподаватели би трябвало да се преориентират. Очаквам, че ще бъдем подкрепени от доста необятен кръг от български жители ”, споделя претендентът.

Президентът   не разяснява политически тематики. Днес кандидатите за Дондуков 2 Румен Радев и Анастас Герджиков ще вземат участие в първия от началото на акцията претендент президентски спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР