Към днешна дата ме притеснява повече внесеният Изборен кодекс, отколкото

...
Към днешна дата ме притеснява повече внесеният Изборен кодекс, отколкото
Коментари Харесай

Ива Митева: Няма консенсус в коалицията за връщането на хартиените бюлетини

Към днешна дата ме тормози повече импортираният Изборен кодекс, в сравнение с спецправосъдието, уточни тя.

" Няма изрично консенсус. Имахме среща съдружните сътрудници, на която " ИТН ", " Демократична България " и " Продължаваме Промяната " изрично декларирахме, че няма да подкрепим сходен законопроект, в случай че бъде импортиран ", сподели Митева. Виждам, че през вчерашния ден този законопроект е импортиран, очевидно желае някои " ръчички да пипат в бюлетините и да дефинират изборния резултат ", разяснява тя.

Това е самодейност на Българска социалистическа партия, която ние не поддържаме, съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов. За машинното гласоподаване той сподели, че не трябва да се отхвърлят от нещо, което дружно са постигнали.

Председателят на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси

Милен Матеев ( " Продължаваме Промяната " ) разяснява за Българска телеграфна агенция, че несъмнено е бил сюрпризиран от самодейността на Българска социалистическа партия. Аз не мисля, че такава смяна е нужна, тъй като доста години се борихме тъкмо това - да реализираме едно електронно гласоподаване, сподели той. Според Матеев ще е връщане обратно, в случай че се върнат хартиените бюлетини.

Вчера от Българска социалистическа партия внесоха в Народното събрание промени в Изборния кодекс, които плануват за всички типове избори в секциите с над 300 гласоподаватели да има опция за избор сред две други възможности за гласоподаване - с машини или с хартиени бюлетини. Днес от партията оповестиха, че законопроектът е показан на съдружните сътрудници и не попада в съглашението за държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР