Към днешна дата газовите хранилища на Румъния се запълнени над

...
Към днешна дата газовите хранилища на Румъния се запълнени над
Коментари Харесай

Газовите хранилища на Румъния са запълнени над 90%

Към днешна дата газовите складове на Румъния се запълнени над 90%, заяви румънският министър председател Николае Чука, представен от организация Аджерпрес.
Чука уточни, че румънците и стопанската система на страната ще разполагат с цялото количество газ, належащо за изкарване на тази зима, без значение от метеорологичните условия.
" Вече имаме 477 млн. куб. м газ повече в хранилищата спрямо предходната година, т.е. 2,774 милиарда куб. м от общия потенциал за предпазване от 3,07 милиарда куб. м. Румънците и нашата стопанска система ще разполагат с всичкия нужен газ, с цел да изкарат тази зима, без значение от времето. От 55-те милиона кубични метра, нужни за среднодневното ползване през зимата, съвсем половината се създават рутинно в страната, а останалата част се покрива от складираните количества. Оценките демонстрират, че няма безусловно никакъв проблем с доставките на газ за популацията, индустрията и бизнеса “, написа министър председателят Николае Чука в обява на държавната страница във Facebook.
Румънският министър председател е изискал от виновните институции да продължат интензивното предпазване на газ и деликатно да ръководят количествата, нужни за прекосяване на тази зима.
" С таван на цената на газа за румънците и задоволително газ за действието на стопанската система държавното управление ще продължи да поддържа интензивно както жителите, по този начин и индустрията ни ", добави Николае Чука.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР