Към Част 1 – ТУК. Необичайни и малко известни артефакти

...
Към Част 1 – ТУК. Необичайни и малко известни артефакти
Коментари Харесай

Необичайни и малко известни артефакти от древността

Към Част 1 – ТУК. Необичайни и малко известни артефакти от древността …Понякога археолозите откриват доста необикновени и редки неща, пристигнали до нас от антични времена.Представяме Ви някои от тези необикновени артефакти.Сицилианският монолитТози обект е открит през август 2015 година, на дълбочина 40 метра, край крайбрежията на Сицилия (Sicilia). Представлява каменен и очевидно основан от индивида мегалит, достигащ дължина 12 метра.

 k4 - Необичайни и малко известни артефакти от древността (част 2)
Мегалитът е разграничен на две елементи и върху него има три дупки, в това число една на леко заострения „ връх “. Създаден е преди към 9350 години (!), т.е., той е два пъти по-стар от Стоунхендж.Според догатките на историците, това може да е античен фар. Друга доктрина е, че в миналото, в антични времена, е било паметно място, което след това е наводнено.
Сребърният свитък от ДжерашПрез 2014 година, в руините на остаряла къща в град Джераш (Jerash), Йордания, е открит неповторим артефакт – античен талисман от VIII в. сл. Хр., вътре, в който лежат нежни сребърни листа с текст.

 k5 - Необичайни и малко известни артефакти от древността (част 2)
За страдание, е невероятно да се извлекат листовете, без да се повредят, и по тази причина учените прибягват до актуалните технологии. Използвайки 3D сканиране, те съумяват да схванат 17 реда от текста.Четете още: Разкриха тайната за гибелта на принцеса УкокСпоред историците, това са записи на “еврейски вълшебник ”, живял преди към 1300 години. Част от текста е написан на език, сходен на гръцкия и съставлява заклинания против заболявания. Друга част от текста е изцяло неразбираема. Знае се единствено, че езикът е сходен на арабски.Египетски кукли УшебтиКуклите Ушебти (Ushebti), продавани в античните египетски храмове, били правени от камък, глина или дърво. Поставяли се в ковчег на мъртъв човек.

 k6 - Необичайни и малко известни артефакти от древността (част 2)
В същото време, на всяка кукла е написано особено проклинание, което тази кукла е трябвало да произнесе пред Озирис – Бога на мъртвите. Ето за какво, такива кукли още били наричани „ подсъдими “.Според египетската митология, след гибелта, душата на човек попада в отвъдното при Озирис. Той взема решение за къде да я дефинира и изпрати да работи. Куклите Ушебти помогали на душата, заменяйки я при тежка работа.Колкото по-богат бил умрелият, толкоз повече кукли Ушебти лежали в ковчега му, с цел да му оказват помощ в отвъдния свят. Веднъж, археолозите откриват място за заравяне с 365 кукли, по една за всеки ден от годината. Ушебти постоянно се срещат в гробници и малко по-рядко в амулети със скарабеи.Стандартното проклинание на куклата гласи: “О, Ушебти! Ако ви е поръчано да вършите каквато и да била работа, която би трябвало да бъде осъществена в отвъдното – гледайте, бъдете нащрек, с цел да извършите това, което би трябвало да се направи за индивида там. „ Ето ме! “ – да отговориш, когато те извикат. ”Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР