Към 30 юни 2022 г. печалбата на Българския енергиен холдинг

...
Към 30 юни 2022 г. печалбата на Българския енергиен холдинг
Коментари Харесай

Българският енергиен холдинг с ръст на печалбата от почти 400% за година

Към 30 юни 2022 година облагата на Българския енергиен холдинг е 2,8 милиарда лв., което е нарастване от 395,5% по отношение на първото полугодие на 2021 година Това е сумата преди лихви, налози и обезценка (EBITDA). Данните са от доклада на сдружението, оповестен по отношение на отговорностите му по Закона за обществено предложение на скъпи бумаги.

Общо приходите за интервала са 9,84 милиарда лв., или нарастване от 167 на 100, е видно още от предварителните и неодитирани данни в уеб страницата на Българската фондова борса.

БЕХ има задължението да разгласява на уеб страницата на борсата доклад за активността си по отношение на издадената през 2018 година облигационна емисия в размер на 600 млн. евро. Според условията на емисията холдингът би трябвало да поддържа съответствие на покритие на облагата (EBITDA) от минимум 4. Към полугодието това съответствие към този момент е 35,6 след 5,94 за същия интервал на предходната година.

От БЕХ означават, че по тези индикатори не са в нарушаване на отговорностите си за съблюдаване на финансовите условия по контракта.

Според изискванията по новата емисия БЕХ, или някое от дъщерните му сдружения, към този момент нямат право да поемат непосредствено или косвено финансови отговорности на Националната електрическа компания (НЕК), в случай че компанията бъде оповестена от съд за свръхзадлъжняла.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР