Към 2025 г. се предвижда от София до Скопие да

...
Към 2025 г. се предвижда от София до Скопие да
Коментари Харесай

Росен Желязков: Към 2025 г. от София до Скопие ще се пътува с влак за не повече от час

Към 2025 година се планува от София до Скопие да се пътува с трен за не повече от час, сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков пред публицисти в Скопие преди първото съвещание на Междуправителствената комисия за икономическо съдействие сред България и Северна Македония, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министър Желязков уточни, че за новия програмен интервал в България са планувани 400 млн. евро за построяването и модернизацията на ж.п. линията от София до границата със Северна Македония. Аналогична сума е планувана и за построяването на железопътна съгласуваност от Скопие до границата с България. "Пътната карта сочи, че към 2025 година, плюс - минус година, ние ще имаме построена инфраструктура ", съобщи Росен Желязков. Той добави, че следва и построяването на трансграничния тунел сред България и Северна Македония.

Росен Желязков заяви, че е имал и среща с министъра на осведомителното общество и администрацията на Северна Македония Дамян Манчевски, който го е уверил, че от страна на мобилните оператори и на регулатора в Скопие са подхванати обилни стъпки за понижаване на цените. "Знаете, че и трите български оператори доста понижиха цените. В пакетите, които оферират, сред 2.99 лева 4.00 лева дневно се оферират услуги както глас, по този начин и данни, по този начин и СМС ", посочи Желязков. Според него до 2022 година е значимо мобилните оператори да подписват двустранни съглашения между тях, с цел да може в мрежите им да се оферират налични пакети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР