Към 18 часа днес трафикът по границите ни е интензивен

...
Към 18 часа днес трафикът по границите ни е интензивен
Коментари Харесай

Интензивен трафик по границите, Румъния налага 14-дневна карантина и на българи

Към 18 часа през днешния ден трафикът по границите ни е натоварен и комплициран по отношение на ограниченията, въведени поради ковид.
По информация на северномакедонските гранични управляващи, от през днешния ден Република Северна Македония е взела решение краткотрайно да не позволява на своя територия непознати жители, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.
На границата с Република Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово трафикът е извънредно натоварен на излаз за товарни коли.
Във връзка с епидемиологичната конюнктура, на влизане в Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъ куле турските управляващи са инсталирали термокамера за премерване на температурата на влизащите пасажери. Това може да докара до закъснение на прекосяването в посока Турция. По решение на турските управляващи краткотрайно е прекратено придвижването на интернационалния бърз трен България - Турция.
На границата с Република Сърбия трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина е натоварен на излаз за товарни коли.
От 08 ч. на 12 март до второ разпореждане, краткотрайно е прекратено прекосяването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, Граничен контролно-пропусквателен пункт Стразимировци и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука. Въведена е краткотрайна възбрана за влизане на територията на Република Сърбия на непознати жители, идващи от Италия, Китайска национална република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, в това число и директно преминаващите през Сърбия непознати жители.
На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе - Дунав мост и Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Дунав мост трафикът е натоварен на излаз за товарни коли.
Чуждите жители, в това число и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина.
Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването. Гореспоменатите ограничения и ограничавания ще се ползват и върху морските и речните транспорти.
Поради механически аргументи фериботът на Граничен контролно-пропусквателен пункт Свищов-Зимнич е прекратил работа до премахване на повредата.
На границата с Република Гърция трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата е натоварен и в двете направления за товарни коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР