Към 17:00 часа избирателната активност в страната на парламентарните избори

...
Към 17:00 часа избирателната активност в страната на парламентарните избори
Коментари Харесай

Рекордна активност на сънародниците ни в чужбина, в страната обаче е по-ниска от предишния вот


Към 17:00 часа изборната интензивност в страната на парламентарните избори е 39.99%. Това оповестиха от Централната изборна комисия, представени от БГНЕС.

Засега интензивност та се движи по-ниска от тази през 2017 година.

Към този час най-висока е изборната интензивност - 46.91%, в Смолян, а най-ниска - 35.55% в РИК Разград.

Гласуването с машинно гласоподаване , както към този момент стана ясно, е прекъснато във Великотърновския район. В Добрич, където имаше проблеми, продължава да се гласоподава и на машина.

Десетки са сигналите за нарушавания в изборния ден. 44 са писмените сигнали поради нарушение на предизборната пропаганда, заяви ЦИК.

Общо 20 сигнала за неработещи машини от районни изборни комисии и 30 от жители са постъпили в ЦИК до 17 часа, всички се ревизират.

Говорителите Таня Цанева и Димитър Димитров оповестиха, че инспекцията на специалисти е открила, че огромна част от сигналите за липса на квадратчето " Не поддържам никого " не дават отговор на действителността. Въпреки това обаче нередности въпреки всичко са били открити, само че те не постановат преустановяване на гласоподаване то с механически устройства.

В три секции от Пазарджишко машините пък били разменени, оповестиха още от ЦИК.

От Изборната комисия са взели и 3 решения, с които е открила нарушавания на 3 медии, оповестявали резултати от социологически изследвания, макар запраната в Изборния кодекс.

Общо 86 са жалбите и сигналите за нарушавания на изборния развой, върху които комисията ще работи.

В същото време интензивност та на сънародниците ни зад граница е рекордно висока. В десетки страни в Западна Европа има опашки и сега. Гласуват много и зад Океана, како и в прилежаща Турция. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР