Към 10:30 има постъпили една жалба и 6 сигнала. Това

...
Към 10:30 има постъпили една жалба и 6 сигнала. Това
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: Към 10:30 има постъпили една жалба и 6 сигнала

Към 10:30 има постъпили една тъжба и 6 сигнала. Това сподели по време на първия брифинг за деня представителят на ЦИК Росица Матева.

„ Жалбата е от ръководител на СИК, която е работила на 14 ноември и е заменена с решение на ЦИК, която е удостоверила решението на РИК - Смолян. Има няколко сигнала за нарушение на изборни права. Избирател е подал заявление, че ще гласоподава отвън страната на 14 ноември и е бил изваден от изборните описи за настоящия избор. Тези гласоподаватели обаче в този момент са съумели да гласоподават. Има и сигнал за предизборна пропаганда, който обаче не е прегледан ", добави още Матева.

" 6 машини през вчерашния ден не са стартирали и ЦИК е решила да се мине към хартиени бюлетини. За днешния ден са 15 устройства. За едно от тях батерията е паднала, откакто зареждането не е включено. В една секция в Бургас по някакъв метод са изчезнали петте карти, които се вкарват в четците на машините, макар че през вчерашния ден са били признати в изборните пространства ", сподели Росица Матева.

" В 4 от секциите зад граница не са стигнали изборните бумаги ", разяснява Цветозар Томов от ЦИК.

На балотажа в страната се гласоподава в 13 234 изборни секции. Подвижните секции за лица с трайни увреждания са 341. В лечебни заведения и обществени заведения са формирани 181 секции, толкоз са и преносимите урни и за карантиниранит.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1495276660845058
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР