Калоян МетодевВ края на декември служебното правителство на президента Радев

...
Калоян МетодевВ края на декември служебното правителство на президента Радев
Коментари Харесай

Радев в Брюксел: Открит урок по демагогия

Калоян Методев

В края на декември служебното държавно управление на президента Радев подписа контракт с американската компания „ Уестингхаус “ за доставка на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ „ Козлодуй “.  По думите на служебния му министър за период от 10 години, който не включва извозването на отработеното нуклеарно гориво. Радев се базира на решението на  Народното събрание, което разпореди на служебния му кабинет да обезпечи условия за лицензиране и подписване на контракт за доставка на неруско нуклеарно гориво. Никъде в решението на Народното събрание не се споделя, че сходна стратегическа договорка би трябвало да се прави без социална поръчка, без позволение от българската Агенция за нуклеарно контролиране и без позволение от Международната организация за атомна сила (МААЕ). Французите, да вземем за пример,  от години желаят да доставят нуклеарно гориво, член са на Европейски Съюз и поемат ангажимент да си извозват отработения материал. Германците също имат потенциал. Президентът ги „ дисквалифицира “ и избра друго. 

Днес, на Европейски съвет в Брюксел, президентът размаха пръст на същите „ дисквалифицирани “, че България не може да одобри европейските наказания против Русия в региона на нуклеарната енергетика и той ще наложи несъгласие на сходно решение!!!

Очевидно се разчита на наивността и объркването на масите. Обилно се употребяват противоречащи си формулировки, разнопосочни геополитически сигнали,  словесни димки и помпозни изречения. И най-често всичко в прорез с националния и европейски интерес. Безспорно, до момента това беше сполучлива тактика, само че сходни схеми вървят до едно време.

Въпросите към този момент са два: по кое време на по-голяма част от обществото ще му омръзне, личният му президент да го употребява като опитна мишка за операции и по какъв начин тъкмо ще свърши цялата тази игра?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР