Калофер. Стотици българи се събраха на площада в Калофер, за

...
Калофер. Стотици българи се събраха на площада в Калофер, за
Коментари Харесай

Пловдив: Стотици българи се събраха на площада в Калофер, за да присъстват на митинг-поклонението по повод 170 години от рождението на Христо Ботев

Калофер. Стотици българи се събраха на площада в Калофер, с цел да участват на митинг-поклонението във връзка 170 години от рождението на Христо Ботев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Час преди този момент доста от хората се изкачиха до Мемориалния комплекс на Ботев, с цел да отдадат респект на националния ни воин. На този ден бе поднесен и „ Гирлянд на славата “ пред паметника на Ботев на едноименния мемориал. Слово произнесе кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов, който напомни в резюме за живота на Христо Ботев и означи, че най-важното през днешния ден е Ботев и неговото дело да останат в сърцата ни, паметта за него да е безконечна, както и духовното завещание, което ни е завещал.
Думата бе дадена на Константин Попов, ръководител на Комисията по защита в Народното събрание. „ Днес ние сме тук, в Калофер, където майка България е родила един популярен българин, стихотворец, бунтовник, който написа стихове с жар, с плам, с обич и с ненавист към потисниците, само че написа и нежно, с обич към майка си, към обичаната, към родината. И тези думи, Ботевите думи, на всички, които са ги чели, минават през съзнанието, доближават всяка наша клетка и озаряват душата ни “, сподели Константин Попов. По думите му Ботев е стихотворец от човечност, той е бунтовник от човечност, тъй като желае и води война. Той е меч, който сочи напред, сочи ни бъдещето, желае и води, тъй като има блян – индивида. „ Свободните хора и свободата е мярата, която ни разделя, само че и е задачата, която би трябвало да преследваме, “, сподели още Константин Попов. По думите му тъкмо по тази причина Ботев въодушевява всички и ни води и в този момент. „ Той е знаме, по тази причина 100 години и по-късно ние сме тук, с цел да се обърнем и с цел да се докоснем за малко до Ботев “, сподели Попов. „ Днес сме тук с тази искрица, дадена ни от Ботев, където той ни е призовал още веднъж с неговата мощ и мощност. И дай Боже да съхраним тази парченце, с цел да имаме и на следващия ден празник, с цел да имаме и на следващия ден религия и с цел да се множат положителните ни каузи “, сподели още Константин Попов.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР