Калифорнийците ще отдадат почитта си на покойния сенатор Даян Файнщайн

...
Калифорнийците ще отдадат почитта си на покойния сенатор Даян Файнщайн
Коментари Харесай

Даян Файнщайн ще лежи в кметството на Сан Франциско в сряда

Калифорнийците ще отдадат почитта си на починалия сенатор Даян Файнщайн в сряда, до момента в който политическият исполин лежи в кметството на Сан Франциско.

Файнстийн, която умря предходната седмица на 90 години, е родена в Сан Франциско и е първата жена кмет на града, позиция, която заема в продължение на 10 години. По-късно тя служи в Сената на Съединени американски щати повече от 30 години.

Публиката може да се поклони от 9 до 19 часа. PT. Погребението ще се организира в кметството в четвъртък, като обществеността ще бъде поканена да участва. Преди това услугата беше планувана да бъде затворена за обществеността заради лимитирано пространство.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър се чака да приказва на възпоменателната работа на Файнщайн, а залата на Сената ще затвори в четвъртък, с цел да могат членовете да участват на службата.

За тези, които не могат да участват, ще бъде обезпечена връзка към предаване онлайн. След службата дългогодишният сенатор ще бъде заровен на частна, фамилна гала.

Самолет от военната флота на президента, пренасящ тялото на Фейнщайн, съпроводен от конгресмен Нанси Пелоси, дойде в Сан Франциско в събота вечерта.

Губернаторът на Демократическата партия в Калифорния Гавин Нюсъм назначи Лафонза Бътлър да заеме мястото на Файнщайн краткотрайно и тя постави клетва във вторник.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР