Калибрираме плана за възстановяване и устойчивост, повишаваме ВЕИ и други

...
Калибрираме плана за възстановяване и устойчивост, повишаваме ВЕИ и други
Коментари Харесай

Идната седмица представяме в ЕК калибриран план с по-високи цели

Калибрираме проекта за възобновяване и резистентност, покачваме ВЕИ и други цели в него, само че не тъй че да станат неизпълними. Ще се обезпечат повече пари за обучение и опазване на здравето. Обсъждаме и план за офшорни вятърни мощности и увеличение на ресурса за слънчеви покриви, съобщи в изявление за Mediapool вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов.

Имаме потребност от това финансиране, като концепцията за бизнеса е част от отпуснатите пари да се връщат назад и да се завъртат още веднъж в стопанската система, споделя 31-годишният икономист, който до преди назначението си в служебния кабинет работи в Австрийския институт за стопански проучвания (WIFO), във Виена, Австрия, и е преподавател във Виенския университет по стопанска система и бизнес (WU Wien).

" Аз, и освен аз – доста, доста млади българи, считаме, че можем да сме по-добри като страна и общество. И в тази роля съм тук и се надявам да допринеса това да се случва ", изяснява той мотивацията си да поеме поста.

Г-н Пеканов, преди няколко дни някогашният министър председател Борисов насочи тежки обвинявания към служебния кабинет – че от завист, злоба е спрял проекта за възобновяване и резистентност за утвърждение в Европейската комисия и в случай че това се е било случила, към този момент е щяло да се къпи в пари, вместо да се чуди от кое място да откри такива. Как ще отговорите на тези думи?

Много ми е неприятно, че в обществения спор в България в последните години се споделят толкоз доста полуистини, откровени неистини и директни операции с обстоятелствата. И се чудя в действителност това ли е кредото в политиката – операции, операции, операции. Това не е обикновено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР