kaldata.comСлед поредица тестове в САЩ и някои други страни, в Google

...
kaldata.comСлед поредица тестове в САЩ и някои други страни, в Google
Коментари Харесай

Google Maps вече показва ограниченията на скоростта и радарите в 40 държави

kaldata.com

След поредност проби в Съединени американски щати и някои други страни, в Google Maps бе добавена опция за известяван за рестриктивните мерки на скоростта, като и разположението на стационарните и мобилните радари на територията на над 40 страни.

Тези функционалности са взети от принадлежащото на Гугъл приложение  Waze , а уведомленията се появяват в Гугъл Maps за iOS и Android. Знаците за рестриктивните мерки на скоростта се появяват в долния ъгъл на приложението, а уведомленията за радарите и камерите за надзор се демонстрират като иконки на виртуалните пътища и пътувания.

Новите функционалности са налични в Австралия, Бразилия, Съединени американски щати, Канада. Англия, Индия, Мексико, Русия, Япония, Андора, Босна и Херцеговина,  България , Хърватия, Чехия, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Исландия, Израел и още доста други.



Появи се информация от потребителите от Франция, Германия и Швейцария, че не се вижда разположението на радарите за надзор на скоростта. Най-вероятната причина за това е, че новите функционалности са противозаконни в тези страни. Във Франция да вземем за пример, полицията има право да ревизира смарт телефоните за съществуването на незаконни приложения и да постанова огромни санкции и даже да конфискува автомобила при сходно нарушаване.

Обявено е, че новата функционалност може да се употребява в смарт телефоните с iOS и Android, само че към този момент единствено притежателите на Android смарт телефони виждат стационарните и мобилните радари. Навярно всичко ще се стабилизира след месец-два.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР